Özkan YILDIRIM

 

  •     Öncelikle Muhtarım bir sene sonra sizinle tekrardan bir araya gelmekten gerçekten bizler çok mutluyuz. Yeşil doğası, tertemiz deresi ve bu mevsimde yeşilin her tonu ile bezenmiş köyünüz gerçekten bir doğa harikası. Muhtarım, öncelikle kısaca bir sizi tanıyalım sonrasında, bir  yılda ne gibi gelişmeler oldu Serçeler’de bu konularla ilgili bizlere bilgi verir misiniz?


DERE ISLAHI VE KANALİZASYON  ÇOK ÖNEMLİ..

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Röportajımıza  başlamadan evvel bir sene sonra  sizlerle buluşmuş olmanın ben de ayrıca mutluluğunu yaşamaktayım. 1952 Serçeler Köyü doğumluyum doğma büyüme buralıyım. Muhtarlıktaki bu ilk dönemim ama bundan 25 sene önce de bir dönem yine muhtar olmuştum. Geçen seneden bu zamana bazı değişiklikler oldu Orhaneli Belediyesi'nden  makine istedik söz verdiler dere ıslahı ile ilgili  köprünün üst tarafında bir akşam üstü temizleme yaptık ama köprünün altındaki sıkıntı hala devam ediyor. Bu köprünün altındaki sıkıntıyı da gidereceğiz İnşallah söz verdiler sıranın gelmesi bekleniyor diye tahmin ediyorum. Ayrıca tabii korana ile de ilgili bazı önlemler var biliyorsunuz belediyelerimizde.

ALTINSOY MERMERCİLİK’E SONSUZ TEŞEKKÜRLER..

Caminin önüne çatı yapacağız, cenazelerimizde, hayırlarımızda vesaire gelen insanlarımız dışarıda kalanlar ıslanmasın diye biz de caminin önüne çatı yapmaya karar verdik. Çatımız çok güzel olacak. Bunun anlaşmasını da yaptık maliyetine yapacak olan Furkan Kaya kardeşimize buradan teşekkür etmek istiyorum çatı işleri ile uğraşan bir arkadaşımız kendileri. Çatıyı yaptıktan sonra oradaki mermerlerinde  döşemelerini  yapacağız bu mermerlerde geldi hem altına hem merdiven basamaklarına uygun bir şekilde hepsi ölçülü bir şekilde kesilmiş halde geldi. Bu mermerleri   yine bizim köyümüz sınırları içerisinde olan Altınsoy Mermercilik, Nurullah Altınsoy bizlere sağladı. Buradan  kendilerine teşekkürlerimi  göndermek  istiyorum. Daha önceki yıllarda   yine Nurullah Altınsoy kardeşimiz mezarlığın merdiveni ile caminin üst tarafındaki Merdivenlerle  ilgili bize destek sağlamıştı şimdi yine camimizin arkasındaki çatı altına yapılan düzenlemelerle ilgili bize destek oldular. Ayrıca yine köyümüzdeki çamaşırlık denilen yere ve Pınarımızın olduğu yerlere de  yine aynı şekilde mermer düşeceğiz. Oralarda ki  mermerleri de yine Altınsoy Mermer sağladı yardımcı oldu..

ORHANELİ YOLUMUZ YENİLENMELİ

Deremizin ıslahı bizim için çok önemli ,mutlaka bunun bitmesi lazım yine bunun yanı sıra kanalizasyonla ilgili sıkıntı var.Bununla da  ilgili  başvurdum,  2019’da olacak  dediler, 2019 olmadı 2020'ye ertelendi şimdi 2020 de bitiyor.2021'de bari bitsin diye bekliyoruz. Şimdi artık.

İNŞALLAH 2021’DE YAPILACAK

Ayrıca Orhaneli ile bağlantımızı sağlayan da yol çok dar ve bozuk bizim artık beklentimiz 2021'de kanalizasyon ve bu yolun  yapılmasıdır. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı Fethi Bey ile de konuştuk görüştük bu konuları.Kendileri de yardımcı oldular bizlere sağ olsunlar. İnşallah 2021 yılında artık bu iki eksikliğimiz bitecek diye tahmin ediyorum ve hayata geçmesini bekliyoruz .Sayın başkanımızın söylemiş olduğu gibi dosyayı en kısa zamanda hazırlayıp teslim edeceğim..

  •    Muhtarım yavaş yavaş röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız son olarak buradan başta Serçeler Köyünde  yaşayan insanlarımız olmak üzere halkımıza, vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz? 25 sene  sonra sizi tekrardan  muhtar seçmişler?

İNSANIMIZIN HEP

YANINDAYIM,YARDIMCIYIM

Her şekil ve koşulda elimden geldiğince Vatandaşlarımızın halkımızın isteği doğrultusunda çalışmalar yapıyorum ,söylemiş olduğum gibi az önce de öncelikli derenin ıslahı sonrasında kanalizasyon çalışmaları ve Orhaneli Yolu bağlantısı ile ilgili birçok girişimde bulunduk ve artık  sonuna yaklaştık. Ayrıca yine camimizin önünde üstü kapalı alan çalışmamız olsun çamaşır yıkanan yerin  ve pınarın çıktığı yerdeki mermer çalışmaları ile ilgili çalışmalar yapacağız bu manada  köyümüzün çehresini değiştirmek için hizmetleri getirmek için yoğun bir uğraş yapıyorum aynı zamanda ihtiyacı olan herkese de işte elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Herkese elimden geldiğince eşit bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum beni gerçekten tekrardan Muhtar olmamı  sağlayan oy veren vermeyen herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum tabii destek olanlara iki defa teşekkür etmek zorundayım.  Buradan başta Serçeler köyümüzde yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere Orhaneli'de Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime ve bütün vatandaşlarıma  sevgilerimi, saygılarımı gönderiyor esenlikler diliyorum.