Benzersiz Kelebekler’e ziyaretçi akını Benzersiz Kelebekler’e ziyaretçi akını

Mustafa TANITAN – Ufuk IRGAŞ

1992 yılından bu yana başarılarla dolu bir sanat hayatının içinde olan Musikinin Sultanları Derneği Başkanı ve kanun sanatçısı Hülya Dündar, gazetemize açıklamalarda bulundu. Aralarında öğretmen, doktor, avukat; kısaca her meslek dalında faaliyet gösteren kursiyerlere Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dersleri veren Hülya Dündar'la Ata Bulvar Kahverengi Kafe’de verdiği ders arasında bir söyleşide bulunduk. Orhaneli’nin şirin bir köyünde doğduğunun altını çizerek konuşmaya başlayan Dündar, “Gelenek ve göreneklerine sahip çıkan ve onları yaşatan bir milletin evladı olarak ben de ilkokul sıralarında yöremizin türkülerini okumaya başladım. İlkokulu bitirip Bursa'ya taşınmamız ise hayatımın dönüm noktası oldu. 1992 Yılında severek başladığım mesleğimi bu günde icra etmenin mutluluğunu yaşamaktayım. Geçmişimden size kısaca söz ettim. Gelelim şimdiye: Gördüğünüz gibi dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Sanata ve sanatçıya önem veren ve ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyen Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden bir milletiz. Burada koro ve korist olarak Türk halk ve sanat müziği dersleri veriyoruz. Çeşitli dönemlerde verdiğimiz derslerden mezun olanlara sertifika ya da diploma vererek, korolarda yer almalarını ve sahnelere solist olarak çıkmalarını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

KABINA SIĞMAYAN SANATÇI

On birinci Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün oğlunun düğününde de sahne alan, Hülya Dündar birçok ünlü sanatçıyı gölgede bırakacak ve başarılarla dolu 28 yılda gerçekleştirdiği görev ve etkinlileri de şöyle anlattı;: “1992-1996 Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği mezunuyum. 1994-2002 Bursa Musiki Cemiyeti Serdar Kaşıkçılar yönetiminde solist olarak görev yaptım. 2008 Devlet Korosu kanun sanatçısı Bülent Erci ile, 2007-2009 Bursa Devlet Korosu’nda Burhan Durucu Gençlik Korosu’nda kanun sanatçısı, 2008-2016 Nev-Eda Batanlar topluluğu kanun sanatçısı olarak bulundum. 2016’da Serdar Kaşıkçılar Ensemble ile kanun sanatçısı olarak yurt dışı konserlerine çıktım. 2016 Musikinin Sultanları topluluğu sanat yönetmenliği görevinde bulundum. 2018 Musikinin Sultanları Lansman tanıtımı, 2018 Musikinin Sultanları Korosu Yurtdışı turnesinde bulundum. 2018 Musikinin Sultanları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği açılış ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptım. 2018-2019 Musikinin Sultanları Türk Sanat müziği Koro Şefi olarak konserlere çıktım. 2018-2019 Bedia Akartürk yönetiminde Musikinin Sultanları Türk Halk Müziği Korosu’nu kurduk.”

SALON İSTİYORLAR

Kendilerine ait çalışma salonlarının olmaması yüzünden ders verecek bir ortamlarının bulunmadığından şikayetçi olan Hülya Dündar, belediyelerin kendilerine bir çalışma lokali tahsis etmesi duyurusunda da bulunuyor. Hülya Dündar Halen Kanun Sanatçısı ve Koro Şefi olarak sanatın, sanatçının yanında gençlere yönelik proje ve konserlerle çalışmalarına devam ediyor.