Özkan YILDIRIM
- Yusuf Bey, öncelikle bizleri, ekibimizi bu güzel mekanınızda konuk ettiğiniz, ağırladığınız için size teşekkür etmek istiyorum..Sizi Bursa'da tanımayan yoktur ama okuyucularımız için Yusuf Pideci kimdir tanıyabilir miyiz?
OĞLUM METE, 3.NESİL OLARAK DEVAM EDECEK İNŞALLAH MESLEĞE
Sizlerde mekanımıza hoş geldiniz öncelikle. Ben Yusuf Pideci Bursa doğumluyum. Annem de babam da Bursalı. Ticaret Lisesi mezunuyum.1988'den beri baba mesleğimiz olan soyadımızı taşıyan mesleği yapıyorum, benden sonra nasip olursa oğlum devam edecek mesleğe. Evliyim oğlumla birlikte bir de kızımız var. Babam Necmettin Pideci ilk olarak Kiremitçi Mahallesi'nde 1952 yılında işe başlamış, sonra 1959'da buraya Kayhan Çarşısı’na geçmiş şu anda işte bulunduğumuz yerde devam ediyoruz. Bir aile şirketiyiz babam halen Cumalıkızık'ta ikamet etmekte şu anda ikinci nesil olarak ben varım, inşallah askerde olan oğlum Mete Pideci dediğim gibi döndükten sonra üçüncü nesil olarak devam edecek…
Şimdi gelelim cantık çeşitlerinize isterseniz Yusuf Bey. Çünkü bu cantıklari çin çok uzun yollardan gelenleri şahsen gören ve duyan biri olarak sormak istiyorum. Bu lezzetin sırrı ne?
CANTIK BURSA’YA ÖZGÜ BİR LEZZET
Cantık, bizim Bursa'ya özgü bir lezzet biliyorsunuz , coğrafi işaret olarak da biliyorsunuz Bursa’nın. Cantık babamız tarafından yapılan bir üründür şekil olarak. Bursa'da ilk yapan firmalardan bir tanesiyiz. Kıymalı cantığımız, yanları 2 santim genişliğinde, yaklaşık 1 santim kalınlığında olup puf böreğine benzeyen içerisinde dana kıyması olan bir üründür. Kuşbaşılı cantığımızda vardır, kuşbaşımız antrikottandır. Sadece içerisinde antrikotla beraber yumuşatması için domates vardır. Başka bir şey içermez soğan ve biber yoktur. Babamın bize vermiş olduğu aynı kalitede aynı motivasyonla devam etmeye babamızın bize vermiş olduğu istikamette ilerlemeye devam ediyoruz.
Babamızın istikametindeyiz
Yusuf Bey, mekan olarak da gerçekten gitgide büyüyorsunuz, şu an 3 katlı olmuş mekanınız bu sürece gelmesi de epeyce zaman almıştır?
1995 yılında binamızı 1 ay içerisinde kökten yıkıp tekrar çıkmak zorunda kaldık. Şu an bir tek şubemiz var başka şubemiz yok ,yeni şube açmayı düşünmüyoruz. Benden sonra üçüncü nesil olarak işin başına oğlum geçtiğinde franchising sistemi üzerine alışveriş merkezlerinde ve tatil bölgelerinde şubeleşmeye gidebilir.
Normal zamanlarda pandemiden önce 100- 110 kişiye aynı anda 3 katlı mekanımızda hizmet verebilmekteydik, ama biliyorsunuz bu pandemi ile birlikte masa kapasitelerimizi seyrelttik, biraz azaldı şu an.
KAYHAN ÇARŞISI GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE HEP CANLI
Zaten Kayhan Çarşısı eskiden çarşı ve alışveriş merkezinin ana yeri olduğundan dolayı , Kestel ,Gürsu gibi Yıldırım İlçesindeki dolmuş ve minibüsler buradan kalktığı için burası yine merkezmiş. Yine halkın geldiği yemek yediği yerlerden bir tanesidir.Yarım asrı aşkındır bu şekilde devam ediyor herkesin bildiği herkesin tanıdığı bir yer olduğundan tabii rağbet görmekte...
İşletmeniz de tabii 3 katlı olması ve bunun yanı sıra oturma potansiyeli olarak da yüksek olmasından dolayı gruplara, etkinliklere de hizmet veriyor musunuz acaba?
İş toplantılarına, Kadınlar Günü anlamında da hizmet verebiliyoruz. Bunun yanı sıra Bursa'ya gelen Kültür Turları vardı biliyorsunuz, şu an ara verilmiş durumda o turlarla Bursa’ya gelenler de mutlaka buraya uğrarlardı. Onun haricinde garsonlarla ilgili gıda üzerine gelenler, yerel lezzetleri merak edip gelenler de vardı gruplar halinde ve bu konuda etkinlikler olsun, faaliyetler olsun ,iş toplantıları olsun işletmemizde, mekanımızda herkese hizmet verme çabasındayız, mümkün olduğu şekilde müşterilerimizi ağırlamaya çalışıyoruz...
- Birkaç da özel sorumuz olacak, size Yusuf Bey.Yusuf Pideci özel hayatın da , boş zamanlarında hobi olarak ne gibi faaliyetlerde bulunmaktan hoşlanır?
Tekne ile gezmekten çok hoşlanırım. Bunu haricinde Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Girne'de baştan şube açmaya niyetlenmiştik sonra şube açmaktan vazgeçip oraya yerleşmeye niyetlenmiştik, yatırımımızı orayı yapmıştık şimdi bir sıkıntı var hastalıktan dolayı gidip gelme yok biliyorsunuz. Fakat özel hayatım olarak da 1 Temmuz 2021’de Allah nasip ederse emekli olup burasını anlaşıp oğluma bırakıp önce dediğim gibi Kıbrıs-Girne tarafına yerleşmekti ama hastalıktan dolayı, şu anda İzmir-Dikili ya da Çeşme- Alaçatı gibi yerlere yerleşmek olacak.
25 YILIM BOŞA GEÇTİ..
- Hayatınızda hiç keşke dediğiniz oldu mu acaba Yusuf Bey?
Keşkeden ziyade şu var, hata yapmadan doğruyu bulamazsınız. Bu bir kere gerçektir. Keşke den ziyade daha evvelden benim unlu mamüller fabrikam vardı. Türkiye'de ilk dondurulmuş ve fırınlanmış ürün yapan firmaydım ben. Sonra fason çorba üretimi de yaptım, buradaki birçok firmaya markete mantı üretimi yapan firmaydım. Bu sektörde aşağı yukarı 25 yılım geçti zamanında direkt bu sektöre girseydim, bu sektörde şu an birçok alışveriş merkezinde belki de Acı Dayı’yı görecek olacaktınız.
- Röportajımızın sonuna yaklaştık Yusuf Bey son olarak Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza, insanlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz? Neler söylemek istersiniz?
BAZI YERLERE KORONA HİÇ UĞRAMAMIŞ..
Son üç dört aydır pandemi ile birlikte yaşıyoruz biliyorsunuz. Ama bazen çarşıda gezerken olsun Cumalıkızık'a köye gittiğim zaman olsun bazı yerlere bölgelere hiç korona uğramamış. Algılanamamış maalesef. Biraz dikkat etmek lazım diye düşünüyorum o manada maskeye olsun, sosyal mesafe olsun dikkat etmemiz halinde bu sürecin daha hızlı sona ereceği inancındayım. Son olarak buradan Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime, vatandaşlarıma sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum. Kayhan Çarşısı’nda bulunan Acı Dayı’ya gelerek mükemmel cantıklarımızdan ,pidelerimizden tatmaya herkesi bekliyorum.
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
PİDECİ UN MAMÜLLERİ LTD. ŞTİ.
Kayhan Çarşısı Boğaz Sk. No:11 Osmangazi - BURSA, Türkiye
0224 221 54 89
0533 487 79 00
www.pidecim.com