Özkan YILDIRIM

  • Yusuf Bey, öncelikle bizleri, ekibimizi  bu güzel mekanınızda konuk ettiğiniz, ağırladığınız için size teşekkür etmek istiyorum..Sizi Bursa'da tanımayan yoktur ama okuyucularımız için Yusuf  Pideci kimdir  tanıyabilir miyiz?

                                                                                                                                            

OĞLUM METE,  3.NESİL OLARAK DEVAM EDECEK İNŞALLAH MESLEĞE

Sizlerde mekanımıza hoş geldiniz  öncelikle. Ben Yusuf Pideci Bursa doğumluyum. Annem de babam da Bursalı. Ticaret Lisesi mezunuyum.1988'den beri baba mesleğimiz olan soyadımızı taşıyan mesleği yapıyorum, benden sonra nasip olursa oğlum devam edecek mesleğe. Evliyim oğlumla birlikte  bir de kızımız var. Babam Necmettin Pideci ilk olarak Kiremitçi Mahallesi'nde 1952 yılında işe başlamış, sonra 1959'da buraya Kayhan Çarşısı’na geçmiş şu anda işte bulunduğumuz yerde devam ediyoruz. Bir aile şirketiyiz babam halen Cumalıkızık'ta ikamet etmekte şu anda ikinci nesil olarak ben varım, inşallah askerde olan oğlum Mete Pideci  dediğim gibi döndükten sonra  üçüncü nesil olarak devam edecek…

   Şimdi gelelim cantık çeşitlerinize  isterseniz Yusuf Bey. Çünkü bu cantıklari çin  çok uzun yollardan gelenleri şahsen gören ve duyan biri olarak sormak istiyorum. Bu lezzetin sırrı ne?


CANTIK BURSA’YA ÖZGÜ BİR LEZZET

  Cantık,  bizim Bursa'ya özgü bir lezzet biliyorsunuz , coğrafi işaret olarak da biliyorsunuz Bursa’nın. Cantık babamız tarafından yapılan bir üründür şekil olarak. Bursa'da ilk yapan firmalardan bir tanesiyiz. Kıymalı cantığımız, yanları 2 santim genişliğinde, yaklaşık 1 santim kalınlığında olup puf böreğine benzeyen içerisinde dana kıyması olan bir üründür. Kuşbaşılı cantığımızda  vardır, kuşbaşımız antrikottandır. Sadece içerisinde antrikotla beraber yumuşatması için domates vardır. Başka bir şey içermez soğan ve biber yoktur. Babamın bize vermiş olduğu aynı kalitede aynı motivasyonla devam etmeye babamızın bize vermiş olduğu istikamette  ilerlemeye devam ediyoruz.

Babamızın istikametindeyiz

 

    Yusuf Bey, mekan olarak da gerçekten gitgide büyüyorsunuz, şu an 3 katlı olmuş mekanınız  bu sürece gelmesi de epeyce zaman almıştır?

1995 yılında binamızı  1 ay içerisinde kökten yıkıp  tekrar çıkmak zorunda kaldık. Şu an bir tek şubemiz var başka şubemiz yok ,yeni  şube açmayı düşünmüyoruz. Benden sonra üçüncü nesil olarak işin başına oğlum  geçtiğinde franchising sistemi üzerine alışveriş merkezlerinde ve tatil bölgelerinde şubeleşmeye  gidebilir.

Normal zamanlarda  pandemiden önce 100- 110 kişiye aynı anda 3 katlı mekanımızda hizmet verebilmekteydik, ama biliyorsunuz bu pandemi ile birlikte masa kapasitelerimizi seyrelttik, biraz azaldı şu an.

KAYHAN ÇARŞISI  GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE HEP CANLI

Zaten Kayhan Çarşısı eskiden çarşı  ve alışveriş merkezinin ana yeri olduğundan dolayı , Kestel ,Gürsu gibi Yıldırım İlçesindeki dolmuş ve minibüsler  buradan kalktığı için burası yine merkezmiş. Yine  halkın geldiği yemek yediği yerlerden bir tanesidir.Yarım asrı aşkındır  bu şekilde devam ediyor herkesin bildiği herkesin tanıdığı bir yer olduğundan tabii rağbet görmekte...

İşletmeniz de tabii 3 katlı olması ve bunun yanı sıra oturma potansiyeli olarak da yüksek olmasından dolayı gruplara, etkinliklere de hizmet veriyor musunuz acaba?

İş toplantılarına, Kadınlar Günü anlamında da hizmet verebiliyoruz. Bunun yanı sıra Bursa'ya gelen Kültür Turları vardı  biliyorsunuz, şu an ara verilmiş durumda o turlarla  Bursa’ya  gelenler de mutlaka buraya uğrarlardı. Onun haricinde garsonlarla ilgili gıda üzerine gelenler, yerel lezzetleri merak edip  gelenler de vardı gruplar  halinde ve bu konuda etkinlikler olsun, faaliyetler olsun ,iş toplantıları olsun işletmemizde, mekanımızda  herkese hizmet verme çabasındayız, mümkün olduğu şekilde müşterilerimizi ağırlamaya çalışıyoruz...

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret
  •    Birkaç da özel sorumuz olacak, size Yusuf Bey.Yusuf Pideci  özel hayatın da , boş zamanlarında hobi olarak ne gibi faaliyetlerde bulunmaktan hoşlanır?


Tekne  ile gezmekten  çok hoşlanırım. Bunu  haricinde  Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Girne'de baştan şube açmaya  niyetlenmiştik sonra şube açmaktan vazgeçip oraya yerleşmeye niyetlenmiştik, yatırımımızı orayı yapmıştık şimdi bir sıkıntı var hastalıktan dolayı gidip gelme yok biliyorsunuz. Fakat  özel hayatım olarak da 1 Temmuz 2021’de Allah nasip ederse emekli olup burasını anlaşıp  oğluma  bırakıp önce dediğim gibi Kıbrıs-Girne tarafına  yerleşmekti ama hastalıktan dolayı, şu anda İzmir-Dikili ya da Çeşme- Alaçatı gibi yerlere yerleşmek olacak.

25 YILIM BOŞA GEÇTİ..

  •    Hayatınızda hiç keşke dediğiniz oldu mu acaba Yusuf Bey?

Keşkeden ziyade şu var, hata yapmadan doğruyu bulamazsınız. Bu bir kere gerçektir. Keşke den ziyade daha evvelden benim unlu mamüller fabrikam vardı. Türkiye'de ilk dondurulmuş ve fırınlanmış ürün yapan firmaydım  ben. Sonra fason çorba üretimi de yaptım, buradaki birçok firmaya markete mantı üretimi yapan firmaydım. Bu sektörde aşağı yukarı 25 yılım geçti zamanında direkt bu sektöre girseydim, bu sektörde  şu an birçok alışveriş merkezinde belki de Acı Dayı’yı görecek olacaktınız.

  •    Röportajımızın sonuna yaklaştık Yusuf Bey son olarak Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza, insanlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz?  Neler söylemek istersiniz?


BAZI YERLERE KORONA HİÇ UĞRAMAMIŞ..

Son üç dört aydır pandemi  ile birlikte yaşıyoruz biliyorsunuz. Ama bazen çarşıda gezerken olsun Cumalıkızık'a köye gittiğim zaman olsun bazı yerlere bölgelere hiç korona  uğramamış. Algılanamamış maalesef. Biraz dikkat etmek lazım diye düşünüyorum o manada maskeye olsun, sosyal mesafe olsun dikkat etmemiz  halinde bu sürecin daha hızlı sona ereceği inancındayım. Son olarak buradan Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime, vatandaşlarıma sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum. Kayhan Çarşısı’nda bulunan Acı Dayı’ya gelerek mükemmel cantıklarımızdan ,pidelerimizden tatmaya herkesi bekliyorum.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

PİDECİ UN MAMÜLLERİ LTD. ŞTİ.
Kayhan Çarşısı Boğaz Sk. No:11 Osmangazi - BURSA, Türkiye

 

 0224 221 54 89

 0533 487 79 00

[email protected]

www.pidecim.com