Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Mustafa TANITAN

Maske mesafe ve hijyen uyarıları kapsamında hareket eden Bursa ve Yalova Konyalılar derneği yöneticileri geçtiğimiz hafta sonunda Yalova'da sürpriz bir buluşmaya imza attı.

Bursa da yeni kurulan Konyalılar Dernek yöneticisi ve Konya Yunak Dernek başkanı Hakkı Arıcı, Türk Halk müziği sanatçısı Fatma Ataş ile şair ve yazar Ayten Açıkgöz kapanma öncesinde Yalova'ya adeta çıkarma yaptılar. Üç kişiden oluşan Bursa ekibi ziyaret kapsamında eski dernek başkanı emekli avukat Ahmet Buhari ve Çini sanatçısı emekli iş kadını eşi Meryem Buhari'yi atölye haline getirdikleri denize nazır evlerinde bir araya geldiler.

TOPRAĞA HAYAT VERİYOR

Toprağa hayat veren iş kadını olarak isim yapan Meryem Buhari 1957 yılında Konya'da doğdu. 2002 yılında devlet memurluğundan emekli olan Buhari İSMEK'te 2007 yılında başladığı çini eğitimini İznik Meslek Lisesi çini kursunda tamamladı. 2012 Yılında Kültür ve Turizm bakanlığı Yaygın Kültürel Eğitim Programı çerçevesinde çini işletmeciliği kursu açan Buhari yüzlerce gence çini eğitimi ve kursu verdi. Buhari katıldığı yurt içi ve yurt dışı birçok etkinlik ve yarışmalarda da Ülkemizi başarıyla temsil edip çeşitli ödül ve madalyalar da kazandı. 

"GÖNÜL İŞİNE KATKIDA BULUNUYORUZ"

Neşe ve sazlı sözlü geçen buluşmada eski Yalova Konyalılar dernek eski başkanı Ahmet Buhari'nin bağlamasına Bursalı Türk Halk Müziği sanatçısı Fatma Ataş da türküleriyle eşlik etti. Hoş sohbet ve neşe içinde geçen buluşmada emekli avukat, eski dernek başkanı Buhari yaptığı konuşmada, “Başkanlığım sürecinde dernekçiliğin bir gönül işi olduğu bilinci ile hareket edip çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeye gayret ettim. Dernekçilik ciddi bir sorumluluk bilinci, çalışkanlık ve özveri gerektirdiği, bir derneği diğer derneklerden farklı kılan derneğin çalışmaları olduğunu her fırsatta dile getirdim. Ben buradan dernek başkan ve yöneticilerine şu önerilerimi iletiyorum “Hakikatler önce hayalle başlar. Hayal gücüne sahip olmak, bilgi sahibi olmaktan daha önemli. Hayallerimizi zenginleştirelim. Başardığımız her konu için bizlere değer verirseniz üstün moral ile yeni başarıları birlikte yaşamaya devam eder. Olmamız gereken yere kadar yükselebiliriz. Onun için önemli olduğumuzu hissettirin bizlere. İstemek, değişimin ilk şartıdır. Her şeye rağmen isteklendirip yüreklendirin bizleri. İnsanlar diğer insanlarla aralarına ya duvar örüyor ya köprü kuruyor. Bizler, köprü kuranlardan olmak istiyoruz. İletişim becerilerimizi geliştirip, pekiştirmek istiyoruz“ ifadelerini kullandı.