Ufuk IRGAŞ

Damak zevkine önem veren Bursalıların vazgeçemediği Hacı Hasan Oğulları Baklava Börek’in tadını bütün dünya biliyor. 56 ülkeye lezzetli ürünlerini ulaştıran Hacı Hasan Oğulları Baklava ve Börekleri Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, yaptığımız söyleşide bilmediğimiz ayrıntıları bize anlattı. Ürettiği ürünlerin ününü bütün dünyanın bildiğini, rekabet konusunda da ancak kendileri ile yarış içinde olduklarını ifade eden Aktaş, en güzel yatırımın insana olduğunu belirterek, Sakıp Sabancı’yı örnek aldığını söyledi.

TAKSİM’DE 4. ŞUBESİNİ AÇACAK

Babadan kalma baklavacılık mesleği sayesinde adını bütün Türkiye, hatta dünyaya duyuran Hacı Hasan Oğulları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, Bursa’da 10 şubelerinin bulunduğunu Türkiye genelinde ise 30 şube ile hizmet verdiklerini söyledi. Aktaş, İstanbul’da 3 şubelerinin bulunduğunu, 4. şubelerini ise yakında Taksim’de açacaklarını da sözlerine ekledi.

RÜYALARIMA GİRİYOR

Ürettikleri 100 çeşit Baklava ile Bursa’da bir marka haline gelen Hacı Hasan Oğulları Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş “Çok sevdiğim Bursalı hemşerilerime en iyi şekilde hizmet vermek için gece gündüz arayış içindeyim. İnanın rüyalarımda dahi baklava çeşitlerini arar oldum. Gıda mühendisleri kontrolünde imal ettiğimiz baklava çeşitlerimiz sektöründe Bursa’da bir marka haline gelmiştir. İnternet aracılığı ile de satış yapan firmamız ‘Halka Hizmet Hakka Hizmet’ prensibiyle hareket etmektedir” dedi.

80 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Son model elektronik makineler ve fırınlarla üretim yaptıklarını belirten Yüksel Aktaş, Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan fabrikalarında vardiyalı olarak toplam 80 kişinin çalıştığını, ürettikleri baklavaların bir kısmının dış ülkelere ihraç edildiğini, özelliklede Arap ülkelerinin ürünlerini tercih ettiklerini söyledi.

17 ÇEŞİT PEYNİRDEN BÖREK

Hacı Hasan Oğulları Baklavaları, su böreği ile de adını bütün dünyaya duyurma başarısını gösterdi. Kars, Ardahan, Iğdır başta olmak üzere Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nin 17 ayrı ilindeki yaylaların kekikli otları ile beslenen keçi ve mandadan elde edilen sütlerden yapılan peynirleri su böreğinde kullandıklarını söyleyen Aktaş, “Baklavadan sonra Su böreğimiz de Bursa’da bir marka haline geldi” dedi.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül