Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Özkan YILDIRIM/Gökhan GÜNDOĞDU

İbrahim muhtarım. Biz sizi iyi  yakından tanıyoruz ama tanımayanlar için kısaca sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz ,sonrasında Kurşunlu mahallemize b geçen 2 yıllık  süreçte ne gibi hizmetler getirdiniz bu konularla da ilgili bizlere bilgi verirseniz sevinirim.

BELDEMİZDE CEVİZCİLİK ARTMAYA BAŞLADI

Tekrardan bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için ben de sizlere   teşekkür etmek istiyorum.1964 yılında Kurşunlu’da  doğdum doğma büyüme buralıyım. 2019 seçimlerinde 8 aday vardı, seçimi rahat bir şekilde kazandım Kurşunlu mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın desteğiyle .Toplam nüfusumuz 5000 civarı, seçmenimiz de 2830. Bizim burada çilekçilik var ceviz var son yıllarda cevizcilik artmaya başladı fasulye bittiği gibi çilekçilik de bitecek diye tahmin ediyorum ama son yıllarda Cevizcilik artmaya başladı. Biliyorsunuz hala  daha  cevizin yüzde yetmişi dışarıdan ithal ediliyor. İnşallah cevizin altyapısı oluşturulursa ilerleyen süreçte kendi tüketimimizi  ülke olarak karşılayabileceğimiz gibi ihracat da yapılabilir diye düşünüyorum. Bu manada bizimde bu cevizi daha bir yaygın hale getirmek ile ilgili projelerimiz mevcut. Şu anda aşağı yukarı  300 bin 400 bin dikili ceviz ağacımız bulunmakta beldemizde.

SU DEPOLARIMIZ YAPILDI ARITMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

  Yapılan çalışmalara gelecek olursak  bir adet  800 metrekare, bir de 400 metrekare olmak olarak iki tane su Depomuz yapıldı. Ayrıca daha çalışmaları devam eden arıtmamızda 800 metrekare yapılıyor. Arıtmada bittikten sonra inşallah Ağustos'tan sonra hep birlikte devreye girecek. Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediye başkanımıza ekiplerine teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten bizi dinlediler, bizim bu ısrarlı çabamıza kulak verdiler buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a teşekkür etmek istiyorum uzun yıllar artık köyümüzde su ile ilgili bir sıkıntı olmayacak inşallah.

DOĞALGAZ GELDİ,23 KM’LİK ARAZİ YOLUMUZU AÇTIK

Köyümüze Doğalgaz da geldi bir iki ay içerisinde evlerde insanlarımız kullanmaya başlayacaklar. Tabii bu anlamda  benim Muhtar olduğum süreçte hem su deposu anlamında hem doğalgaz anlamında hizmetler getirmiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Bu çalışmalarımız burada durmayacak daha da artarak devam edecek inşallah. Spor Tesisi anlamında top sahamızı da yaptık o da bitti. Bunun yanı sıra 23 kilometrelik arazide yol açıyoruz bu çalışmalarında  sonuna yaklaştık. Sıfırdan 23 kilometrelik arazi açıyoruz daha önceden işte 3 metre genişliğinde bir yoldu buraları, biz bunları 10 metreye kadar çıkarttık. Söküm bittikten sonra inşallah mıcır atacağız bu yollara.

SAĞLIK OCAĞIMIZI YAPTIK OKULUMUZUN EKSİĞİNİ GİDERDİK

Sağlık ocağımız yaptırdık, Okulumuz vardı Okulumuzun eksiklerini bitirdik kameralarını, dolaplarını vesaire çevredeki  şirketlerimize  yaptırdık. Köyümüzün değerlerine sahip çıkmamız lazım suyumuza  sahip çıkmamız lazım bu manada. Çünkü buralarda yakın köylerle birlikte  binlerce  tarlada üretim yapan eken ,biçen çiftçimiz var onların aileleri var. Ekmeğini bu insanlar topraktan çıkarıyor. Mutlaka toprağımıza ,suyumuza, bu güzelliklere sahip çıkmamız lazım.Birileri para kazanacak diye geri durmamamız lazım. Birlik olmamız lazım.

8 aday içerisinde sizi  seçen Kurşunlu Mahallesi'nde yaşayan halkımıza  buradan  neler söylemek istersiniz. Sonuçta işte bayramda yaklaşıyor bayram mesajı olarak da onlara neler söylemek istersiniz muhtarım?

ALPER TABAN’A VE ALİNUR AKTAŞ’A SONSUZ TEŞEKKÜRLER

2 yılı  az  geçen bir süredir muhtarım  ve bu süreçte gerçekten az önce de konuşmuş olduğumuz gibi su meselesinde olsun, doğalgaz meselesinde olsun güzel gelişmeler sağladık, güzel hizmetlerin gelmesini sağladık hep birlikte. Bunun yanı sıra işte top sahası olsun, 23 kilometrelik arazi yolu olsun hepsi gerçekten çok güzeldi. Her şey burada Kurşunlu için, her şey halkımız için, her şey insanımız için. Bir tane de şimdi Şelale  tarafında piknik yeri yapmaya çalışıyoruz.  İnegöl Belediyesi'nden Fen İşleri geldi çekimleri yaptılar olur dediler. Bu manada güzel bir çalışmada orada yapacağız. Her şey insanımız için her şey Kurşunlu için biliyorsunuz uzun yıllar Kurşunlu mahallemizde belediye vardı bu 2 yıllık süreçte biz Kurşunlu'da belediyeyi aratmadık ,hatta daha fazlasını yaptık diyebilirim. Bayramda azalarımızla birlikte yaşlılarımızı  dolaşıyoruz bayramlaşıyoruz. Elbette pandemiyede dikkat ederek.

ONLAR VARSA ,BEN VARIM

Onlar varsa ,sonuçta ben buradayım. Ben onlar için çalışıyorum. Ben zamanında onlara Kurşunlu’nun  en kısa zamanda eksiklerini bitireceğim demiştim. Şu durumda halkımızın desteğini yanımızda görmek çok güzel. Sağ olsunlar buradan başta Kurşunlu'da yaşayan insanlarımız ,hemşerilerimiz olmak üzere ,İnegöl'de, Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza  ülke genelinde yaşayan 83 milyon insanımıza sağlık, sıhhat, afiyet, mutluluklar diliyorum, herkesin yaklaşmakta olan Ramazan bayramlarını kutlamak istiyorum. İnşallah bu pandemi sürecinden de  ayrıca bir an evvel kurtulmayı bu süreci de  atlatmayı temenni ediyorum.

BİR KOLTUKTA PEK ÇOK HİZMET

İnegöl ilçemiz sınırları içerisinde  eski belediyelerden olan Kurşunlu Mahallesi'nde 2 yılı  az bir zaman geçmiş olduğu muhtarlık sürecinde su depoları konusunda olsun, arıtma tesisi konusunda olsun, doğalgazı getirmek ile ilgili, top sahası, Sağlık Ocağı, okulun eksikleri, 23 kilometrelik arazi yolu ve daha birçok hizmeti 2 yıla sığdıran İnegöl'ümüzün olduğu gibi Bursa'nın da en başarılı muhtarları  arasında kendine yer edinmiş olan Kurşunlu  Mahallesi Muhtarı İbrahim Kılıç’a bundan sonraki  süreçte de başarılarının devamını diliyoruz.