Özkan YILDIRIM

Orhaneli İlçemizin Çınarcık Barajı'nın hemen yanındaki yeşil doğası ve harika havasıyla ünlü Çınarcık Mahallemizin 3 dönemdir muhtarı olan Sayın Adil Danık ile geçen 3 dönemi, çalışmaları, getirilen hizmetleri ve yaşanılan sıkıntıları masaya yatırdığınız güzel, kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

• Öncelikle Muhtarım bizleri bu doğa harikası köyünüzde konuk edip, ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum. Adil Danık kimdir? İsterseniz sizi bir tanıyalım sonrasında da sorularımıza geçelim.

---Tabii ki buralara kadar gelip bizlerle röportaj yapmış olduğunuz için bence sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Adil Danık, 1963 Çınarcık doğumluyum, doğma büyüme buralıyım.2009-2014 ve 2019 seçimlerini kazanarak üç dönemdir muhtarım. Her üç seçiminde rahat bir şekilde geçtiğini söyleyebilirim. Muhtar olmadan önce 13 yıl kadar Çınarcık Barajı’nda çalıştım.

• Peki Muhtarım bu 15 yılda neler değişti? O zamanlardan bu zamanlara neler değişti Çınarcık’ta?

KANALİZASYONUMUZU EL ELE VERDİK YAPTIK

---Benim en büyük sorunum kanalizasyondu.2009'da hiç kanalizasyon yoktu sıfırdı. Dört dörtlük olmasa da güzel bir şekilde yaptık o zaman. Orhaneli'de 13 tane köy vardı kanalizasyonu olmayan, bana ne zaman sıra geleceği meşguldü “verin bana malzemeyi bir de makineyi biz kendimiz yaparız” dedim yoksa bize sıranın geleceği yoktu ve böylelikle 2010 yılında malzemeyi verdi Özel İdare bir de makine verdi ben de vatandaşlara haber gönderdim herkesten destek aldık 2 tane adam koyduk oraya köyümüzün olanaklarıyla kendi imkanlarımızla yaptık ama en sonunda foseptik çukuruna yapma şansımız yoktu. Geçenlerde geldiler, araştırdılar, incelediler foseptik çukuru ile ilgili girişimler yapacaklar inşallah.

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

KORUBAŞI YOLU YENİLENMELİ

Yollarımız çok dardı, Başköy’den köyümüze ulaşımı sağlayan yol güzel oldu ama buradan Yine Korubaşı-Kayapa üzerinden Bursa'ya ulaşımı sağlayan yolumuzda var ama biraz bozuk aşağı yukarı 8 buçuk kilometre bazı noktalarda sıkıntılı bir yol bu yolunda bir an evvel güzel bir şekilde en azından stabilize bir hale getirilmesini bekliyoruz. Ayrıca bu yolun bazı bölgelerine çelik bariyerlerin de takılmasının çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Kahvemizin üstüne muhtarlık binamızı yaptık bu işini halletmiş olduk bunun yanı sıra daha tabii birçok sıkıntımızı giderdik. 11,5 sene hiçbir zaman boş geçmedi elimizden geldiğince en iyi hizmeti getirmek için çalıştık çabaladık Yeri geldi köylümüzle el ele verdik ve bu sıkıntıları giderdik.

• Gerçekten 11,5 yılda birçok hizmetin gelmesini sağlamışsınız Çınarcık köyüne Muhtarım. Peki ne gibi eksiklikleriniz var? Şu da olsa iyi olur? Bu da iyi olsa güzel olur? Dediğiniz neler var?

NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK!

Daha geçenlerde öğrendiğimde gerçekten şok oldum bu köyde yeni bina yapma şansınız yok diyorlar. Baraj içme suyuna döndüğü için artık yeni yerleşime müsaade etmiyorlar. Geçen hafta Orhaneli Belediye başkanımıza çıktım bu sıkıntıyı anlattım ama bir sonuç alamadık, maalesef. Bu nasıl olacak anlamadım. Bizim sıkıntımız Buski ileymiş. Tamam ama bu durum çok büyük bir sıkıntı yarın öbür gün insanlar çocuklarını evlendirdiklerinde nereye ev açacaklar bu sıkıntının mutlaka giderilmesi lazım. Bu konuyla ilgili bizde değerli basın mensuplarımızdan sizlerden destek bekliyoruz. Bu gerçekten büyük sıkıntı köylerden göç olmasın diyoruz ama böylelikle nasıl olacak yeni evler nerede açılacak, yeni evlenen gençler nerede oturacak. Yani bu insanlar buradan taşınacaklar mı başka köylere mi gidecekler başka şehre mi gidecekler gerçekten büyük sıkıntı. Ne yapacağımızı kime başvuracağımızı şaşardık.

SULAMA GÖLETİ OLURSA BİZİ KURTARIR

Biz de bunun yanı sıra şöyle bir sıkıntı var arazimiz çok dağınık bu üst taraflara bir sulama göleti yapılması durumunda gerçekten çok güzel olur, hatta bununla ilgili bir proje de vardı. Bizim burada bir sulama Barajı göleti düşünülüyordu. Bundan 3-4 sene önce çevre Bakanlığından geldiler buraya bir sulama göleti yapılacağını söylediler pompalama sistemi ile Korubaşı ve Çınarcık'a sulama suyu olarak pompalama sistemi ile yapılacağını söylediler. Bu olursa bizi kurtarır gerçekten çok iyi olur 2 Köye büyük bir fayda sağlayacak. Hatta Valilik “ÇED raporuna gerek yok, yapılabilir “  demişti. Ama o zamandan bu zamana herhangi bir değişim olmadı bir gelişme olmadı bununla da ilgili bu projenin hayata geçmesini bekliyoruz.

• Muhtarım yavaş yavaş röportajımızı sonuna yaklaştık, son olarak buradan başta Çınarcık Mahallesi Sakinleri olmak üzere vatandaşlarımıza, halkımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz?  Neler söylemek istersiniz?

ÇINARCIK HALKINA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

----3 seçimdir beni destekleyen açık ara seçilmemi sağlayan Çınarcık Mahallesi sakinlerine Teşekkür etmek istiyorum. Bana verdikleri oylarla kurumlar karşısında güçlü olmamı sağlayan değerli vatandaşlarımıza hakkımı sevgilerimi, selamlarımı iletmek istiyorum, esenlikler diliyorum. Ayrıca Orhaneli'de ve Bursa'da yaşayan hemşerilerime de hepsine ayrı ayrı selamlarımı iletmek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı. 11,5 yılı dolu dolu geçiren, elinden geldiğince halkla iç içe olan Çınarcık Mahallemizin başarılı ve çalışkan muhtarı Adil Danık’a şimdiye kadarki çalışma azminin bundan sonrada devam etmesini diliyorum.