Özkan YILDIRIM
 

  •    Başkanım, aynı zamanda tabii Altıntaş Köyü’müzün muhtarısınız da , peki Altıntaş Kırsal Kalkınma Kooperatifi ne zaman kurulmuştur? Ne gibi faaliyetler içinde bulunmaktadır? Bizlere yapmış olduğunuz çalışmalarla ilgili bilgi verir misiniz?


 

Kooperatifimizi 2017 yılında mecburiyetten kurmuş olduk. Nasıl oldu derseniz?. Devlet Su İşleri, göletleri muhtarlığa devretmediği için ve kooperatif olması gerektiğini söylediler bizde 15 gün içerisinde kooperatifimizi kurduk  ve  Asmalı, Akkaya ve Kuştepe Göletlerinin  üçünü birden devraldık. Şu anda 450 tane abonemiz var biz bu arkadaşlarımıza 24 saat kesintisiz su veriyoruz, kim ne zaman sulamak istiyorsa alıyor, sayaç falan kurmadık biz para da  almıyoruz kesinlikle ,sadece adam başı  dönüm başı 50 lira masraflara binaen  bir destek alıyoruz kendilerinden. Bizim buradaki amacımız vatandaşımıza hizmet. Bu üç tane Göleti devlet yapmış vatandaş faydalansın diye biz kesinlikle burada bu durumu ticari olarak düşünmüyoruz. Biz burada tarımın artması için bu şekilde yapıyoruz ,diğer bazı yerlerde görülen örnekleri kesinlikle kale almıyoruz. Sadece işte bazen patlaklar olabiliyor, kepçe ve işçi parası vesaire giderler olabiliyor, onlar için bu desteği alıyoruz.

İSRAF ETMESİNLER YETER

  Ama biz  vatandaşımız burada ne kadar kullanırsa suyu kullansın ama israf etmesin istiyoruz. Bizim burası Hayvancılığın yoğunlukla olduğu bir köy,  mısır silajı ve yoncadan vatandaşımız çok yararlanıyor burada dediğim gibi işte hayvan pazarı olduğu için insanlar hayvancılıkla uğraşıyor. O manada Mısır dikiliyor, Yonca dikiliyor. Bunlar çok önemli şimdi gider biraz sonra tarlalardan fotoğraflarda çekeriz  iki  insan boyunda mısırlarımız var, maşallah çok bereketli topraklarımız var, çok verimli.

MISIRIMIZ 2 İNSAN BOYU

Yonca tarlalarının olduğu tarlalardan gider oradan da çekimler yaparız. Bizim burada. %99 büyükbaş hayvan üretimi yapılıyor. Kurbanda burada 500 tane hayvan kesiliyor bizim köyümüzde. Ayrıca 75 kişi Kasap belgesi aldı ve de bunlar çok usta kasaplar. Bayramda  Kurban derilerini sattık alan kişi “sizin köyünüzün kasapları çok usta” dedi ,”genelde kurban derileri kesilir hatalar yapılır ama sizin vermiş olduğunuz  derilerde çok kaliteliydi “dedi. Bu göletlerin burada bizim insanlarımıza büyük desteği var sulama konusunda olsun verimlilik konusunda olsun gerçekten çok güzel bir  ivme  ortaya koyduk. Bizlerde Altıntaş Kırsal Kalkınma Kooperatifi olarak da halkımıza en iyi hizmeti üreticimize, çiftçimize en iyi desteği, en güzel koşullarda destek vermeye çalışıyoruz. Kesinlikle Kooperatif  olarak bu sistemden faydalanalım diye  düşünmüyoruz. İnsanlarımızın tarlalarını verimli bir şekilde dikmeleri verimli bir şekilde üretmeleri hayvanlarını hakeza o şekilde beslemeleri büyütmeleri satmaları gelirlerinin yükselmesi bizim için çok önemli bu manada kırsal kalkınma Kooperatifi olarak elimizden gelen bütün gayreti gösteriyor, halkımızın yanında olmaya çalışıyoruz.


 KÖYLÜMÜZÜN KALKINMASI DEMEK

ÜLKEMİZİN KALKINMASI DEMEKTİR

  •    Kırsal kalkınmada Tarım ve hayvancılığın ilerlemesinde Kırsal  Kalkınma Kooperatiflerinin önemi çok büyük ve siz bu öneme binaen 2017 yılında kooperatifinizi  kurmuş ve 3 tane göleti de bünyenize  katmışsınız. Peki buradan kooperatifimizin 450 üyesine ve vatandaşlarımıza son olarak neler söylemek istersiniz?

Söylemiş olduğunuz üzere, 2017 yılında Kooperatifimizi kurduğumuz gibi ilk işimiz hemen 3 Göleti Asmalı, Akkaya ve Kuştepe görevlerini devralmaktı , bizde onu yaptık.. Sonuçta devletimizin bize tanımış olduğu bu imkanı kullandık ve hiçbir zaman bu işi ticarete dökmedik 24 saat boyunca halkımıza daha güzel daha verimli üretim gerçekleştirsinler diye hep yanlarında olduk ve gerçekten bu 3,5- 4 yıllık süreçte güzel neticeler elde ettik. Güzel bir üretim kapasitesine ulaştık İnşallah bu ilerleyen süreçte daha da artacak. Çünkü köyümüz Tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı bir yerleşim ve etrafındaki 20-25 köyü de etkiliyor. Her pazar köyümüzde hayvan pazarının kuruluyor olması da ayrıca bizler için büyük avantaj ve bu bağlamda kooperatif olarak da biz her zaman köylümüzün yanındayız ve bu ileriki süreçte de hep böyle devam edecek. Buradan başta 450 üyemiz olmak üzere Altıntaş köyümüzde yaşayan bütün insanlarımıza bütün üreticilerimize   selamlarımı iletmek istiyorum İnşallah ilerleyen süreçte Altıntaş Köyü Kırsal Kalkınma Kooperatifi daha da büyüyerek geleceği yürüyecektir. Diyerek sözlerini tamamladı.

ALTINTAŞLILAR GERÇEKTEN ÇOK ŞANSLI

Muhtarlık sürecinde olsun , kooperatif kurulduktan sonra yapmış olduğu çalışma ve uygulamalar konusunda olsun yaptığı çalışmalarla köy halkının da gönlünde taht kurmuş olan Sayın Ali Akın’a bizlerde başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. Günün 24 saati sadece genel masraflar için cüzi bir ücret haricinde destek almamaları da gerçekten görülmemiş bir durum ve bu konuda Altıntaş Köyü üreticileri çok şanslılar.


 

   


 

    


 

   


 

Mobilya’nın kalbi 22-27 Nisan’da İnegöl’de atacak Mobilya’nın kalbi 22-27 Nisan’da İnegöl’de atacak