Çeyrek altın ise 700 liraya dayandı. Korona virüs salgını sürecinde altının yükselişi devam etti. Her gün yeni bir rekora imza atan altının gramı ortalama 425 lirayı gördü. 13 yıldır Suluova'da kuyumculuk yapan Muhammed Üngören, çiftlere ve yatırımcıya seslenerek altın yatırımlarının devam etmesi çağrısında bulundu. Altının bu haftayı 430-440 lira civarında kapatacağını düşündüklerini kaydeden Üngören, yıl sonuna kadar gram altının 450-500 lirayı bulacağını öne sürdü.

Milletvekilleri Borusan Lojistik’te ki işçi krizini çözmek için bir araya geldi : 4 işçi tekrar alındı Milletvekilleri Borusan Lojistik’te ki işçi krizini çözmek için bir araya geldi : 4 işçi tekrar alındı

"GRAM 500 LİRAYI BULACAK"

Kuyumcular, altının yükselişinin devam edeceğini tahmin ettiklerini ifade ettiler. Türkiye'de çiftlerin evlilik zamanında altına daha fazla önem verdiğini aktaran esnafın, ülke genelinde ortak görüşü şöyle: "İnsanlar altını olmadı mı evlenemez, düğün yapamaz. Vatandaş, “bu altın ne olur, düşer mi acaba, bekleyelim, düğünü erteleyelim mi” diye sıkıntıların içerisindeydi. Ben bunun bu hafta içerisinde gramı 440'u bulacağına bakıyorum ve yılsonuna 450 civarını rahat bulacağını, eğer bu şekilde devam ederse. Bizim burada yatırımcılara ve çiftlere tavsiyemiz budur, kesinlikle altınınızı alın. Altın düşer gibi bir beklenti içinde olmayın" dedi. (İHA)