Özkan YILDIRIM

  •     Celil Başkanım ,Öncelikle bizlere Merkez Parti'nin politikaları ile ilgili bilgi verir misiniz?

Öncelikle bana bizlere Böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için sizlere teşekkür etmek isterim.  Yeni bir siyasi oluşum, yeni bir siyaset anlayışı, yeni bir siyaset felsefesi olarak Merkez Parti'nin politikalarında  öncelikle Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak vardır. Üniter devletin korunması ve Anayasamızın ilk üç maddesindeki değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek hususlara sadakat vardır. Vatanın bölünmez bütünlüğü vardır. Bayrağımıza, milli ve manevi değerlerimize, tarihi şahsiyetlerimize ve milletimizin kutsallarına saygı vardır. Hukukun üstünlüğünü esas alan, insanı  eşref-i mahlukat sayan, temel hak ve özgürlüklerle donanımlı hukuk sistemi ve adil bir adalet anlayışı vardır. Modern ve milli bir eğitim öngörüsü din ve vicdan hürriyeti vardır. Dinin ve millete mal olmuş değerlerimizle, tarihi şahsiyetlerimizin siyasete alet edilmemesi şartı vardır. Vatandaşlarımızın sağlıklı, huzur içerisinde yaşayabilmesinin sağlayacak bir gelir elde etmelerini esas alan iktisadi sistem ve adil gelir dağılımı vardır. Kurucu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün” Yurtta sulh cihanda sulh” veciz sözü ile ifadesini bulan devletler  arası barış ve işbirliği anlayışı vardır. Haklı olanın hakkını aldığı ve suç işleyenin cezasının verildiği bir adalet anlayışı vardır. Terörle müzakere değil terörle mücadele vardır. Merkez Parti bir ideoloji partisi değil bir program ve kitle partisidir. Soyguna, vurguna, talana, rüşvet ve İltimas kısacası gayrimeşru servet edilmeye ahlaksızlığa yandaş ve yalakalığa izin vermemek, sosyal demokrasiyi emeği ,yoksuldan yana tavır koymayı amaç edinen sosyal devleti benimser.

VİCDANSIZ ÇAĞIN VİCDANI OLACAĞIZ

  • Peki Başkanım Merkez Parti’nin anlayışında nasıl bir devlet var?

Bireylerin hak ve özgürlüklerini güvence altına alan, bununla birlikte devletin güç, yetki, görev ve fonksiyonlarının sınırlarını çizen ‘Anayasa’sıyla uzlaşmaya ve sosyal sözleşmeye dayalı bir kurum olacaktır

Devletin sahip olduğu güç ve yetkiler ‘’Kuvvetler Ayrılığı Prensibi’’ne dayalı olacak ve bu prensibin etkin bir şekiLde uygulanması sağlanacaktır. Devletin sahip olduğu güç ve yetkiler yalnız merkezde toplanmayacak, bir kısım güç ve yetkİ, görev ve fonksiyonlar yerel yönetimlere ve diğer devlet birimlerine aktarılacaktır.

Devlet ancak özel teşebbüsün yetersizliği söz konusu olduğunda ekonomik faaliyetleri üstlenecek ‘’Ekonomik kurallarına’’ tanzim etmesi ve bu kuralları ihlal edenleri cezalandırması dışında, ekonomiye doğrudan müdahale etmeyecektir. Devletin piyasa ekonomisinin işleyişine ve fiyat mekanizmasına müdahalesi ancak ülke çıkarları gerektirdiğinde ve sınırlı düzeyde olacaktır.

Halk egemenliğine dayalı, yönetiminde açık ve şeffaf evrensel değerlere sahip, katılıma dayalı, gelir ve giderleri prensip olarak birbirine denk, insanlar arasında cinsiyet, ırk, din, etnik köken farklı gözetmeyen, birleştirici, toparlayıcı ve bütünleştirici bir kurum olacaktır.

Uluslararası siyasi ve ekonomik ilişkilere önem veren, uluslar arası rekabeti ve dünya ile bütünleşmeyi hedef alan, sorumlu devlet anlayışını benimseyen, yönetimde kalitenin artırılması ve geliştirilmesi için ‘’Toplam Kalite’’ felsefesini ve ‘’Liyakat’’ sistemini uygulayan bir kurum olacaktır.

Devlet; gözetilmeye ve korunmaya muhtaç kimselere, kanunlar çerçevesinde yardım ve destek sağlayacak bir kurum olacaktır.

Merkez Parti olarak, herkesin inanç ve vicdan özgürlüğü ile ibadet özgürlüğünü garanti altına alan, din veya mezhep farklılığı nedeniyle kimsenin ötekileştirilmediği, ibadetin hiçbir baskıya maruz bırakılmadığı ve hiçbir riyakarlığa başvurma ihtiyacı duyulmadan özgür irade ile ve serbestçe yapabildiği bir laiklik anlayışından yanayız

Laiklik, hukuk devletinin, sosyal dayanışmanın, demokrasinin, inanç ve insana saygısının olmazsa olmaz koşuludur.

MERKEZ PARTİ OLARAK YÜCE TÜRK MİLLETİNE AHDİMİZ VAR!!!

1.) Millete yalan söylemeyeceğiz.

2.) Şahsi Menfaatleri gözeten bir siyaset üretmeyeceğiz.

3.) Milletin hiçbir ferdi geçim ve gelecek korkusu ile yaşamayacak

4.) Hiç kimse adaletsizlik, eşitsizlik ve ayrımcılık içeren bir uygulamaya maruz kalmayacak

5.) Toplumun hiçbir ferdi, bir başkasına kulluk veya marabalık yapmak zorunda kalmayacak

6.) Kimse kimsenin önünde eğilmeyecek

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

7.) Kula kulluğa, sömürüye, harama, çifte standarta ve yalana-dolana geçit verilmeyecek.

8.) İnsanlar ötekileştirilmeyecek

9.) ‘’Ben’’, ‘’Sen’’, ‘’Onlar’’, ‘’Ötekiler’’ olmayacak tüm yurttaşlarımız, hülasa Türk milleti ‘’Biz’’ olacak

10.) Haksızlığı, adaletsizliği, vahşeti, kayırmacılığı ve hortumculuğu toplumun gündeminden tamamen kaldıracağız.

11.) Günübirlik siyaset, yalan ve aldatma siyaseti yapmayacağız.

12.) Sosyal devletin yeniden inşasına en aktif şekilde yapmayacağız

13.) İdeoloji değil hizmeti hedef alacağız.

14.) Parti merkezli değil insan merkezli katılımcı siyasetin adresi olacağız.

15.) İnanmanın, imkandan, imanın paradan daha güçlü olduğunu göstereceğiz.

16.) Vicdanımız, pozitif hukuk ve milletimizle bağımızı asla koparmayacağız .

17.) Din, felsefi inanç, milli değerler, demokrasi, insan hakları gibi değerleri asla istismar ve sömürü aracı olarak kullanmayacağız.

ÜLKE İÇİN VARIZ BURSA İÇİN VARIZ

Merkez Parti bugünkü dünya şartlarında, Türkiye üzerinde oynanmak istenen emperyal oyunları Deşifre ederek; milletimizin ve ülkemizin Egemenlik ve bağımsızlığını güçlendirmek, dinin siyasi emellerle tahrip edilmesinin önüne geçmek, Milli kültürümüzü ve varlığımızı korumak amacıyla; demokratik, laik,hak ve hukukun üstünlüğü ilkesi üzerine oturan bir halk hareketi olarak doğmuş,insanı merkez alan bir siyasal partidir. Partimiz, Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceğini, milletimiz ile beraber planlamayı ve inşa etmeyi hedef edinmiş bir kitle ve program partisidir.Bu hedef doğrultusunda, Her türlü Evrensel insanlık değerlerinden ve birikimlerinden faydalanır. Partimiz toplumsal barışın ancak toplumsal adalet ile  sağlanabileceğine inanır. Bölgeler arasındaki gelişme farklılıklarının bir an önce giderilmesini; etnik Köken, dil, din, mezhep, cinsiyet farkı gözetmeksizin, bütün yurttaşlarımızın toplumsal ve siyasal yaşama katılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını hedefler.  Merkez Parti teşkilatları olarak uğraştığımız ve amacımız Merkez Parti misyon vizyon ve hedeflerini idrak etmek, imliğine sahip çıkmak yüreğinde İnanç, vatan ve millet sorumluluğunu hissederek bu sorumluluğun gereğini yerine getirmektir. Son olarak başta Bursa'da yaşayan hemşerilerim başta olmak üzere yurt sathına   yayılmış 85 Milyon vatandaşıma buradan sevgilerimi ,selamlarımı göndermek istiyor esenlikler diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.