ABD, tarihin en büyük aşılama kampanyasına oldukça hızlı bir başlangıç yaptı.

Aşılar büyük oranda sağlık personellerine ve uzun dönemli bakım hizmetlilerine yapıldı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre, şimdiden 556.208 doz vatandaşlara yapıldı, 2,84 milyon doz aşı ise dağıtılmış durumda.

Geçtiğimiz hafta ABD devlet yetkilileri Pfizer’ın yeterli miktarda aşı sağlayamadığını iddia etmiş, Pfizer ise milyonlarca sahipsiz doz aşısı bulunduğunu açıklamıştı.

ABD 2. AŞIYI DA DEVREYE ALACAK!

Pfizer açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Depolarımızda duran milyonlarca doz aşı var. Ancak şu ana kadar, ilave dozlar için herhangi bir nakliyat bilgisi bizlere ulaşmadı.” Edinilen bilgilere göre, hızlı dağıtıma rağmen 2,84 milyon doz aşı hızlıca yapılsa bile, bu sayı tüm sağlık çalışanları için yeterli olmayacak. Ancak ABD’de onay alan 2. bir aşı var. O da Moderna firmasına ait. Moderna’nın aşısı, normal buzdolabı sıcaklıklarında tutulabildiğinden, dağıtımı daha kolay. Pfizer’ın aşısının ise -70 santigraf derecede muhafaza edilmesi gerekiyor, bu da muhafaza ve dağıtımı zorlaştırıyor. (gidahatti.com)

Saldırılarda 24.gün geride kaldı Saldırılarda 24.gün geride kaldı