GÜNDEM
Giriş Tarihi : 01-11-2020 10:19   Güncelleme : 01-11-2020 10:19

40 YIL HATIRIMIZ KALSIN İSTİYORSANIZ…

Samsun’dan Düzce’ye gelerek fındık kabuğu közü ile hazırladığı Türk kahvesini Düzcelilerin damak tadına sunan Samet Baş, Közde Türk kahvesinde bilinmeyenleri açıkladı.

40 YIL HATIRIMIZ KALSIN İSTİYORSANIZ…

Samet Baş, Közde Türk Kahvesi’nin tadının en iyi şekle gelmesi için fındık kömürü közünün kullanılması gerektiğini belirterek, “Közde kahvenin 40 yıllık hatırı kalır derler ama asıl önemli olan közdür. Közünü tutturamadığın zaman 40 yıllık hatırın bahanesi kalır. Önemli olan fındığın kabuklarını pres haline getirip en uzun sürede dayanabilecek közü üretmek. Ne çok ateşli bir köz ne de çok hafif bir köz” şeklinde konuştu. Gelin adaylarına da kahve yapmanın püf noktalarını anlatan Samet Baş, “Güzel bir kahve için önce kahveyi atıp üzerine şekeri ve suyu koyup kahveyi ateşe koymadan karıştıracağız. Ateşte karışan kahvenin hatırı kalmaz. Çünkü o acemi gelinlerin işi” ifadelerinde bulundu. Fındık kabuğu közü ile pişirilen kahvenin diğer kahvelerden çok daha farklı olduğunu söyleyen Samet Baş konuşmasına şöyle devam etti: “Bu kahvenin diğer kahvelerden farkı kendini dinlendirmiş olması. İnsanlar yorgunluklarını atmak istediği zaman muhabbet sohbet etmek istediği zaman hızla alevlenmiş bir kahve değil de dinlenmiş, kendini çekmiş ve taneciklerini çekmiş olması önemli.” (İHA)