Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzaktan eğitim sürecinin takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk'un açıklamasından satır başları şöyle;

Yapılan mücadele çerçevesinde aldığımız tüm kararları paylaşıyoruz. Bu bilgilendirmeler en şeffaf bir şekilde devam edecek.

UZAKTAN EĞİTİM 31 MAYIS'A KADAR DEVAM EDECEK

Elazığ'da kütüphane programı düzenlendi Elazığ'da kütüphane programı düzenlendi

Bakanlığımız bünyesinde 1 milyon öğretmenimiz görev alıyor. Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır.

1 MİLYON ÖĞRENCİ KAYIT OLDU

Özellikle 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizin EBA Akademik Destek Platformuna yoğun ilgisi var. 1 milyona yakın öğrenci bu sisteme kayıt oldu. Öğrencilerimiz EBA'yı kullanıp bağımsız bir şekilde eğitimlerini sürdürüyor.

Telafi eğitimlerine ilişkin süreci de planladık. Telafi eğitimlerine ilişkin üç aşamalı bir program elimizde var.

LGS TAKVİMİ HAFTA BAŞINDA BELLİ OLACAK

MEB olarak bizlere bu salgın yeni tecrübeler kazandırdı. Meslek liselerini güçlendirmek için uğraşıyoruz. Koruyucu maskeden farklı cihazlara kadar çok sayıda ekipman üretimini başardık.

LGS tarihine ilişkin Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısının ardından açıklama yapacak.

SINIFTA KALMA OLMAYACAK

İkinci dönemde bir not verilmesi mümkün değil ilk dönemin notları geçerli olacak. O yüzden öğrencilerimiz sıkıntı yapmasın kalma olmayacak sorumlu olunacak derslerle bir üst sınıfa geçiş olacak. (yenisafak.com)