Özkan YILDIRIM

Berk  Bey ,  sizi tüm Türkiye tanıyor ama  okuyucularımıza  kendinizi tanıtabilir misiniz?

1998 Kütahya doğumluyum, ailem Kütahya'nın tanınan, bilinen köklü ailelerindendir, hiçbir zaman hayatımda dar görüşlü olmadım, her  ufkum geniş oldu. İlk İstanbul’a kaçış planımı 12 yaşında yavaş yavaş beynimde oluşturmaya başladım, şu anki yaşadığım hayat 12 yaşında kurduğum hayaldir. Aslında buna kaçışta demeyelim. Sonuçta herkesin rızası vardı. Yeni bir hayatın başlangıcı aslında. Selami Bey ile 13 yaşında instagram üzerinden tanıştım tamamen şans eseri konuşmaya başladık, hatta o zaman beni çağırmıştı yanına ,ben lise bittikten sonra  olur anca demiştim. Daha o dönemlerde sırf hevesim ve merakım olduğu için 13-14 yaşlarında mahalledeki çocukların, hemşirelerin, sağlıkçıların saçlarını uzun yıllar ücretsiz olarak yaptım. Kütahya'da bu manada hiçbir yerde çalışmadım yarın öbür gün “bizim  buradan yetişti“ vesaire denilmesin diye. Şu an bakıyorum 14 yaşında 15 yaşında çok cesaretli davranmışım diye düşünüyorum, sonuçta bayağı bir işlem, riziko vardı saç  yapılıyor, uygulamalar vesaire ve ben o süreci başarılı bir şekilde atlattım. Bir taraftan babamın şarküteri  dükkanında yardımcı olurken diğer taraftan arka tarafta   tanıdıklarımızın saçlarını yapıyordum. O zamanlar kimse inanmadı bana ben şurada çalışacağım, şu hayatı yaşayacağım, televizyona çıkacağım ünlü olacağım dediğimde. Kimse inanmadı, ama ben her zaman kendime inanıyordum ve bunları başardım.

GENELDE ÜNLÜLERLE ÇALIŞTIM

Şimdi istersen  İstanbul'a nasıl geldiğinize geçelim?
Selami Bey’le daha öncede söylediğim gibi 13 yaşında Instagramda tanışmıştım, ailemin güvenini kazanması ile İstanbul'a gittim. Sonuçta 18 yaşında kimse çocuğunu İstanbul'a göndermez, ilk olarak İstanbul'da San Coiffure’nin Merkez şubesi  Acıbadem Köşk’te    çalışmaya başladım. Orada  çoğunlukla ünlülerin saçlarını yapıyordum. Merve Özbey, Danla Bilic, Kibariye olmak üzere aklınıza gelebilecek bütün İnstagram fenomenlerinin saçlarını yaptım. Sonra Bursa’ya geldim burada koordinatör olarak görev almaktayım.

Yaren Leylek Amerika’nın gündeminde Yaren Leylek Amerika’nın gündeminde

SOSYAL PROJELERİN HEP İÇİNDE YER ALDIM, ALACAĞIM

Sosyal çalışmalarınız ve  aktivitelerinize geldik şimdi de

Kelebek çocuklara yardımda bulundum, mama kampanyalarına katıldım, yaşlı huzurevlerinde yaşlıların saçlarını yaptım. Bu huzurevlerinde pandemi öncesinde izin almak sorunken şimdi pandemi sürecinde daha da bir sıkıntılı olmaya başladı ama bu tür projelerin daima içerisindeyim.  Sosyal projelerin yanı sıra geçtiğimiz sene Ağustos ayında Show TV’de yayınlanan “Kuaförüm Sensin” yarışma programına katıldım. Orası güzel bir tecrübeydi benim için ama benim yapabileceklerimin onda biri bile değildi. Orası aslında benim için güzel bir başlangıçtı. Sonra ajansa ve menajerliklere kayıtlıydım zaten, sürekli teklifler alıyorum. Kuaförüm Sensin’den sonra Ünlü Magazinci eski bir kadından iki tane hiçbir şekilde kabul edemeyeceğim tarzda teklif aldım bunlar beni hiç tasvip etmediğim durumlar o teklifleri kabul etseydim en top iki dizide baş roldeydim fakat  bu benim karakterime  hiç uygun bir durum değildi. Bunları kabul etmiş olmanız  durumunda insan kendi yüzüne aynada bakamaz duruma gelir. İstanbul'a ilk gittiğimde yurtta kaldım mecburen. Sonra normal bir ev ve sonra da en lüks bir evde kaldım. Böylelikle  İstanbul'un varlığını da yokluğunu da görmüş oldum ama hiçbir zaman ailem beni desteksiz bırakmadı ,hep desteklediler baştan benim başaracağıma inanmamışlardı ama sonra hep yanımda oldular.

Bu konuda 'tek’im

Bu arada ben oyunculukla kuaförlüğü birleştiren Türkiye'deki tek oyuncu Kuaförüm. İlk saça dair fantezi videoları ben yaptım. Benden sonra insanlar konsept fantezi videolar yapmaya başladılar.

    Peki Berk Bey, sizin gibi hedefleri bulunan gençlere, idealleri olan gençlere neler önerirsiniz?  Sonuçta bu yolları aşmış bir ünlü olarak?

KARARLILIKLA VE AZİMLE HEDEFLERİME İLERLİYORUM

Öncelikle para tuzağı olan ajanslara girmesinler, fotoğraf çekimi adı altında, internet yüklemesi adı altında hiçbir yere para vermesinler. İkinci olarak kulağıma küpe, kolumdaki dövmeyi yaptırabilmek için çok uğraştım zamanında, hiç izin vermiyorlardı ama sonrasında kendi ayakları üzerinde duracak kadar kazandıktan  sonra mesleğini eline aldıktan sonra yani belli bir yere geldikten sonra bu tür şeyler kolaylaşıyor. Bu bir küpe bir şey olayı değil bu bir hareket olur, bir tarz olur, bir davranış olur bunlar zaten ortaya konulduktan sonra sen kendin oluyorsun.Ben şimdiye kadar “kim ne der” korkusuyla devam etmiş olsaydım şu an belki de çöp topluyor olacaktım. O yüzden insanların  yaklaşımı  bu şekildedir hayallerine ulaşmak için tüm gücüyle çalışmaları lazım gelir diye düşünüyorum. Hayat boyu mutsuz olmamaları  için ideallerinden , hedeflerinden uzaklaşmadan önlerine bakmalarını tavsiye etmek istiyorum.

HER AN, HER ŞEY OLABİLİR

Peki 3,5,  10 sene sonra Berk Eren’i  nerede göreceğiz?

Her yerde olabilir,  kendimi kesinlikle üstlerde görüyorum, yani güzel bir oyuncu olabilirim, başarılı  bir reklam  artisti, katalog yüzü olabilirim ama en çok kamera arkası değil de kamera önünde hayallerim var. Mutlaka da  buralara doğru yürüyorum bundan sonraki yıllarla da değerli halkımızla da birçok kereler karşı karşıya geleceğiz diye düşünüyorum. Son olarak herkese buradan sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum.