Bursa’nın en çok övündüğü konuların başında altyapı geliyordu. Ancak gözler önüne serilen manzaralar geleceğe çöküşü düşündürdü. Vakıfköy’ün çimleri kan ağlıyor, amatör kulüplerde oynayan çocuklar birbirine giriyor. Şimdi sen düşün bakalım Bursa, bu şehrin geleceği nereye gidiyor?

Bursa’da son dönemde sportif faaliyet noktasında yaşanan olumsuzluklar şehri son derece üzüyor. Bursaspor’un TFF 2’nci Lig’de dibe çöküşü, yönetim istikrarsızlığı, ekonomik buhran sebebiyle bambaşka bir seviyeye evrilen kanaatleri de beraberinde getiriyor. Şehrin ağabeyi konumundaki Timsah, bir türlü suyun yüzeyini göremezken, alttan alta da her an dibe çöküyor.

KARDELENLER YOK OLUYOR
Ehil olmayan idareciler, iş insanlarının aile ve tribün baskısı nedeniyle çok sevdikleri renklere uzaktan yaşadıkları aşkla birleşince ortada yıkımı gerçekleşmiş ancak kentsel dönüşüme girmek için bekleyen enkaz bir hal duruyor. Bu kadar yoğun bir karla zeminin içinden çıkan kardelen ise altyapılardı.

TARLA BİLE MESİRE ALANI
Bursa’nın ve Bursaspor’un gözbebeği konumundaki Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nden gelen haberlerle umutlanıp, elde edilen başarılarla da kıvanç duyuyorduk. Ta ki o fotoğraf kareleri elimize ulaşıncaya kadar. Önceki gün alt yaş gruplarının oynadığı mücadelede saha zeminin halini görünce bir kez daha yıkıldı hayallerimiz. Ve hatta ölseydik de o anlara tanıklık etmeseydik sanki. Patates bile ekseniz ürün çıkmayacak bir vaziyet var ortada. Tarla bile bunun yanında resmen mesire alanı gibi kalır. Her yer kurak, çorak ve bakımsız. Kaderine terk edilmiş, atıl bir ortamda geleceğimiz olmaya çalışıyor çocuklar. Bu şehrin dinamiklerinin ise kendi dertlerine düştüğü durumda herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor.

MÜSVEDDE SPORCULAR

İkinci bir durum ise daha da vahim. Aşırı hırslı antrenör ve velilerin yarattığı iklim yüzünden bir savaşçıya dönüşen sporcular silsilesi. Şehrin iki ayrı noktasında oynanan maç sonunda sadece bir sonuç için birbirine düşman olan tohumlar. Şimdi bu çocuklar hem zeki olacak hem çevik olacak hem de ahlaklı olacak öyle mi? Bu kadar iyimserlik Pollyanna’da bile yok net söylüyorum. ‘Her yol mubah’ diyerek ürettiğiniz eserlerinizle gurur duyun.

Arkadaşını yerden kaldırmaktan imtina eden, üstüne basmaya çalışan, boksör gibi yumruk atan müsveddeler, derhal bu ortamı terk edin.  Üzerine üstlük bunların yanına bir de basketbol parkeleri eklendi. Alt yaş grupları mücadelesinde basketbolcu çocuklar birbirine girdi. Dışardan da müdahaleler olunca saha tam anlamıyla karıştı.



DÜNYA YETERİNCE KİRİLİ

Ve bu iklime emeği geçen kim varsa, lütfen meydanı boş bırakın. Zaten yeterince kirli bir dünyada yaşıyoruz. Bu çocukların zift gibi kapkara gelişmelerine tahammül etmiyorum bir sporsever olarak. Su testisi, suyolunda kırılacak. Ömürleri asfalt gibi yere yapışmakla son bulacak.