Gökçe Çalışci 
Lokum gibi bir kavurma ile  damaklarda iz bırakmak istiyorsanız bu tarife mutlaka göz atın. İşte denenmiş birebir tutan lokum gibi kavurma tarifi

SUDAN UZAK DURUN

Her yemekte olduğu gibi kaburmanında bir kaç püf noktası var. Kavurmaya kesinlikle su katmayın. Etler kendi suyu ile pismeli. 

ACIKMAYI BEKLEMEYİN

Üstümüzde yorgunluk var açız, bir an önce yemek yemek istiyoruz ama unutmamamız gereken bir nokta var. Kavurmayı kısık ateşte pişireceksiniz bu yüzden acıkmayı beklemeyin. Yemek saatinizden bir kaç saat önce pişmeye bırakın.
Et kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir. Pişmeye yakın böbrek yağı katın, ayrı bir lezzet katacaktır. 

KAVURMA İÇİN MALZEMELER

Kuşbaşı et
Böbrek yağı
Tuz

KAVURMA TARİFİ

1. Orta büyüklükteki bir tencerenin içerisine  etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ara ara karıştırarak etleri kısık ateşte pişirin. Tencerenin kapağını mutlaka kapalı tutun. 

2. Tenceredeki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında pişmeye yakın böbrek yağını eritip üzerine dökebilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir

3. Bir miktar tuzun ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve hafif kızarana kadar pişirin. Kavurmanız hazır. Afiyet olsun.
İyi bayramlar...

Editör: Duygu Doğan