Özkan YILDIRIM

uhtarım ,öncelikle bizleri, ekibimizi Orhangazi İlçemizin en güzel köylerinden ,eskibelde  Çakırlı Mahallesinde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum.Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza  başlayalım. Osman Bombacı kimdir? Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?  Sonrasında elbette değişik konularla ilgili değişik sorularımızda olacak.

ÇAKIRLI’NIN NÜFUSU MAALESEF ESKİYE NAZARAN AZALDI

Bizlere, Çakırlı’ya böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Osman Bombacı 1961 Çakırlı doğumluyum ,doğma büyüme buralıyım. Çiftçilikle uğraştım zeytin üzerine çalışmalar yürütüyorum. Çakırlı’mızın nüfusu 750-800 hane eskiden tabii belde belediye vardı burada o zamanlar 2200-2300 nüfusumuz vardı tarım arazilerinden ekonomik anlamda imkanlar olmadığından  göç verdik, şu anda 1400-1500’e kadar nüfusumuz düştü. Halkımın desteğini her zaman üzerimde hissettim daha önce belde iken 2 dönem Karşıyaka mahallemizin muhtarıydım.2014'teki seçimlerde kaybettim. 2019 seçimlerinde Çakırlı  Mahallemizin muhtarı   seçildim. Buradan bana oy veren vermeyen bütün halkımıza teşekkür etmek istiyorum.1983 yılında evlendim bir oğlum ve bir de kızım var.

HEPİMİZ TEK BİR AĞACIN KÖKÜYÜZ

O zamanlardan bu zamana Çakırlı'da neler değişti?

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum her zaman her yerde söylüyorum, belde olduk, ben Çakırlı köyündeydim, Mahallesi statüsüne girdik Büyükşehir  yasasıyla yine Çakırlı köyünde yim.Çünkü bizim  burada yabancı yok. Biz bir ağacın köküyüz, dallarımız ayrı sadece. Ben Bombacı kaldım ,Sümer kaldı ,Tekin kaldı, daha bir çok aile var. Ama burası manav Köyü hepimiz birlik ve beraberlik içerisindeyiz soyumuza sopumuza girdiğin zaman hepimiz tek bir ağacın köküyüz.

ÇAKIRLI  UNUTULMASIN

2014'ten Büyükşehir yasasından sonra mahallem sanki terk edildi. Evet ufak tefek hizmetleri alıyoruz. Sayın Bursa Büyükşehir belediye başkanımız Alinur Aktaş’la da  3-5 kere istişare fırsatımız oldu, görüştük dedik ki mesela bu köyümüzün meydanı ile ilgili bir çalışma yapmasını yapılmasını istedik. Biz  manav milleti olduğumuz için bu çarşı meydanında toplanıyoruz burada  toplanmazisek  huzurlu olamıyoruz. Meydanın düzenlenmesini istiyoruz işte hemen camimizin ön tarafındaki binanın meydanı açacak şekilde yıkılarak buraların  düzenlenmesini istiyoruz. BUSKİ genel müdürümüz Güngör başkanıma da teşekkürlerimi iletmek istiyorum buradan her zaman onları köyüme davet ettim misafirperver bir halkım var bununla gurur duyuyorum. Bütün başkanlarımı ,daire başkanlarımı, birim amirlerini köyüme bekliyorum.

KÖY MEYDANININ DÜZENLENMESİ LAZIM

2014'ten sonra yasa çıktıktan sonra zorlanmaya başladık, birçok kere Buski'ye gittik, karayollarına 3 sefer gittim gitmediğim çalmadığım kapı, kurum kalmadı.Ne için halkım için.Halkım için ne yapabilirim derdim buydu. Halkımı nasıl feraha  kavuşturabilirim bunun çabasıyla çok uzun bir çalışma ortaya koyduk. Adımda Osman Bombacı olduğu için tabii esprilere bile konu oluyor herkes beni tanıyor sağ olsunlar gittiğimde geldiğimde Çakırlı bir mahalle sonuçta buraya el atmalarını istiyoruz kendilerinden. Manav olduğumuz için bizim için Çarşı Meydanı çok önemli. İşte kahvelerde hizmet vermeye başladığından sonra görüyorsun etrafı kalabalık insanlar hep burada her zaman her vakit burası bu şekilde bizim hepimiz burada kökümüz bir, hepimiz birbirini tanıyor burada o yüzden bizim için Çarşı meydanı düzenlenmesi çok önemli.

MEZARLIĞINDA ELDEN GEÇMESİ LAZIM

Mezarlıklarımızda  düzenlemeistiyoruz ,otlar biçiliyordu ne güzel yarım  kaldı gittiler onun yanı sıra işte yabani hayvanlar Mezarlığı eşeliyorlar. Mezarlığın kapısının takılması lazım. Mezarlığımızın oraya güzel bir kapı konulması gerekiyor. İkinci husus bu mezarlıklar.  Mezarlığın Doğu tarafında Dere yatağı var devlet su işlerine de üç sefer dilekçe verdim. Güngör Bey’e, Devrim Bey'e ,Sondajlar sorumlusu Aynur Hanım’a ve Pınar Hanım’a sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Rahmetli babam da burada muhtarlık yaptı. Ondan sonra bayrağı ben devraldım Çakırlıların desteğiyle. 500 tonluk su deposu yapıldı, Güngör Bey'in sayesinde Devrim Bey de alt yapı sorununu çözeceğiz  dedi 1970'li yıllarda yapan içme suyu havzalarının vesaire değişmesi lazım anlaşmamız evlerin saatine kadar hatların değişmesi lazım. Çok eskidi basınç olduğundan patlayabiliyor. Dediğim gibi altyapıya giremedik arıtmaya  kadar getirdi sağ olsun ama alt yapımız yok ki arıtma devreye girsin.

KÖYÜMÜZE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER

Bakan Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı Bakan Işıkhan, yeni asgari ücreti açıkladı

Köyümüzün lavaboları abdesthaneleri köyümüze yakışmıyor, yine buraların da mutlaka yenilenmesi lazım. En başta da söylemiş olduğum gibi Çarşı Meydanı altyapı mezarlıkların düzenlenmesi köyümüzün lavabo ve abdest tanelerinin yenilenmesi bunlar bizim için çok önemli.

2004-2009 dönemlerinde Çakırlı- Karşıyaka Mahallesi'nde Muhtar olarak hizmet etmişsiniz sonrasında 2019 seçimlerinde de beldelikten sonra Çakırlı Mahallesi Muhtarı seçilmiş siniz. Bu nedenle Çakırlı'da yaşayan insanlarımıza vatandaşlarımıza neler söylersiniz?

KADASTRO ÇALIŞMALARI BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI

Son sözlerime geçmeden önce bir iki hususa değinmek isterim. Bunun haricinde kadastro ile ilgili sıkıntımız var. Sayın kaymakamımıza bu konuyu anlattım, dilekçelerimizi de verdik. Sonuçta kabul oldu. Bilirkişiye kadar ilettim. Şu anda kadastro bekliyoruz, mahallede en büyük sıkıntı sınır kayması ve ben bununla ilgili girişimlerde de bulundum. Ben dikmedim babam dikmedi ,yeri geldi atamdan kalan ağaçları söktüm.

TARLALARA TEL ÖRGÜ ÇEKİLMEMELİ

Sayın kaymakamıma gittim dedim ki; “Kadastro çalışması gelecek sınır çalışma gelecek bu konuyla ilgili bir açıklama yapalım tarım arazilerine tel örtü çit takılmasın, o takıyor beri ki  takıyor bizim havadan geçecek  halimiz yok”. Bu yüzden genelde yabancılar  yenialdıkları  arazilerine, tarlalarına tel örgüyle çeviriyor. Mutlak  Tel Örgü sıkıntısının giderilmesi lazım. Öyle bir duyum aldım Trakya taraflarında bu örgülü tel çitler kaldırılıyormuş. Mutlaka  bizim  buralarda da  buuygulamaya  geçilmesi lazım. Çünkü eken ,biçen insanlar için bu büyük sıkıntı. Bir taraftan tarlalar boş kalmasın ekilsin ,biçilsin diyoruz, sonra bu tel örgüler yüzünden eken ,biçen aslında cezalandırılmış oluyor.

41 ŞEHİDİMİZ İÇİN ŞEHİTLİK YERİMİZ HAZIR AMA...

Çakırlı mahallemizde  ayrıca Kurtuluş Savaşı'nda ilk kurşunu sıkan atalarımız şehitlerimiz var. Topal Esat, Hasan Ağa ve daha onlarca  şehitlerimizin mezar taşları da yapıldı,gördüğünüz gibi ama işte burada duruyor hemen mezarlığımızın karşısında 60-70 metrekarelik bir alan var oranın Şehitlik olmasını istiyoruz. 41  şehidimiz var. Bu 41 şehidimiz Çakırlı’nın şehitlerinin kendi öz vatanlarında bir şehitlikte ebedi istirahatgahlarına geçmelerini istiyoruz.Yunanlılar burasını iki kere basmışlar Kurtuluş zamanı sürecinde Çakırlı olarak üstün bir şekilde köyümüzü korumuşlar  ve bu çarpışmalarda 41  şehit vermişiz ve bu şehitlerimiz için köyümüzde uygun görmüş olduğumuz bu 60-70 metrekarelik yerinin Şehitlik olarak yapılmasını istiyoruz.

HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Çakırlı’ya hızlı  bir hizmet getirebilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Çakırlı her şeyi hak ediyor.İnşallah en kısa zamanda eski parlak günlerine dönecektir ,son olarak buradan başta Çakırlı'da yaşayan hemşerilerime, Orhangazi'de,Bursa’da  yaşayan bütün vatandaşlarıma ,yurt sathına yayılmış  84 milyon Türk halkına Çakırlı’dan  sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum.