Milli Eğitim ülkemizin kanayan sorunu… İlkokulları kapat… Okulları yık… Yenileme yok… Başlanan okul inşaatları yarım yamalak… Neymiş? Eğitim seviyesi yükselmiş…! Gidin Ortabağlar Mahallesi'nde Yıldırım’ın eğitimde en sorunlu mahallesini görün… Neden mi? 

İki ilkokulu kapatılmış,(Yıldırım Belediyesi İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu), Ortaokulu yıkılmış (Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu) ve inşaatı çoktan bitmiş olması gerekirken iki yıldır bitirilememiş, atıl ve içler acısı vaziyette öylece duruyor… 
SORUMSUZLUĞUN BU KADARI
Allah aşkına! Lütfen birisi çıksın ve bu nedir bize söylesin!? Bu sıkıntı ne zaman bitecek. 
Protokolde imzası bulunanlar neden sorumluluklarını yerine getirmezler.
Ve özellikle de protokolün bir tarafı olan Bursa Büyükşehir Belediyesi size gençlerimizin geleceği konusunda büyük görev  düşüyor. 
1300 öğrenciye ve de ailelerine yazık değil mi…? Eğitime destek bu mudur? Yazık hem de çok yazık… 
Bu tarz davranışlar ve tutum milletle alenen alay etmek demektir.
ÇOCUKLAR PERİŞAN OLDU
Ortabağlar Mahallesi’nde ilkokula giden çocuklarımız resmen perişan oldu… 6.5 yaşındaki 1000 öğrencimiz üç değişik mahalledeki ilkokullara taksim edilerek, hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz çok sıkıntı içine girdiler. Bu da yetmezmiş gibi ortaokula giden yine 1000 öğrencimiz mahallemizdeki okula değil, komşu mahallede ki okullara gideceklerdi ki… o okullar da yıkıldı ve bir yıldır hala bir kazma bile vurulmadı…(Selçuk Hatun Ortaokulu…) 
EN AĞIR BASKIDIR
Bunlar vatandaşa yapılabilecek en ağır ekonomik ve manevi baskıdır. Selçuk Hatun Ortaokulu’na giden öğrencilerimiz taşımalı sistemden faydalanamamaktadır. İki yıldır servis ücretlerini veliler kendileri karşılamaktadır. Ama sayın velilerimiz ilgili ve sorumlu idareciler mahallemize geldiği zaman ‘şak şak’ yapmaktan sorunlarını dile getirmemektedirler. 
KONU SİYASİ DEĞİL
Ve lütfen kimse sapla samanı karıştırmasın. Konu siyasi değil, insanların sorunlarını çözmek, eğitim kalitesini daha iyi yerlere getirmektir. Sayın veliler sizden ricamız, lütfen siyasi gözlükleri çıkarın, hep beraberce sorunlarımıza sahip çıkalım. İlkokullarımız kapanırken mahalle sakinleri olarak sahip çıkılmadı ve iki ilkokulumuz kapandı. Haliyle şimdi herkes perişan ve cebinden servis ücreti veriyor ve küçücük çocuklarını her gün üçüncü mahalledeki ilkokula götürmek zorunda kalıyor.
BİR ÇİFT SÖZÜM DE VELİLERE 
Ben muhtar olarak ilkokul kapanmasın diye mücadele ederken, bazı veliler ilkokul kapansın ve yerine İmam Hatip Ortaokulu açılsın diye dilekçe yazıp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiler. Sonuç: İlkokullar kapandı ve 6,5 yaşındaki çocuklar kendi imkanlarıyla bir mahalle geçerek üçüncü bir mahallede ki İlkokula gitmek zorunda kaldı. 
DÖNEMİN MÜDÜR VE VALİSİ 
EN BÜYÜK ZARARI VERDİ

Kaldı ki ben muhtar olarak İmam Hatip Ortaokulu için boş alan göstermemize rağmen dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar “Bizim okul arsasına ihtiyacımız yoktur” diyerek, mahallemize ve eğitim sistemimize en büyük zararı vermiştir, dönemin valisiyle beraber…!
VAKİT SAHİP ÇIKMA VAKTİ
Yıllardır eğitim sorunlarına sahip çıkmayan ve biz muhtarları sorunlara sahip çıkmamakla eleştiren sayın velilerimizi, bizlere destek vermeye çağırıyor ve mahallelerindeki sorunlara sahip çıkmaya davet ediyorum.
İKİ AYDIR RANDEVU BEKLİYORUZ
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’na giden bin 300 öğrencimizin 300 öğrencisi Ortabağlar Mahallemizde ikamet etmekte. Diğer bin öğrencimiz 152 Evler Mahallesi ve Eğitim Mahalleleri’nde ikamet etmektedir. Velilerimizin toplamış olduğu ıslak imzalı okul inşaatımızın durmasıyla ilgili şikayet dilekçelerimizi valilik makamına arz etmiş olmamıza rağmen yaklaşık iki aydır hala randevu beklemekteyiz. Sorunlarımızın çözüm noktasında artık Sayın CUMHURBAŞKANINA ULAŞMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMAMIŞTIR
                                                                                     Ahmet BURAN  Ortabağlar Mahalle Muhtarı