Gökhan Şenyavaş / Mert Şafak

Bursaspor'dan adaylık açıklaması Bursaspor'dan adaylık açıklaması

26-27 Ağustos tarihlerinde başlayacak TFF 2. Lig’de takımlar yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor. Yaptıkları transferlerle, takımdan ayrılan oyuncularla yeni sezon kadro planlamalarını sürdüren takımlar, sezona hazır bir şekilde başlamak istiyor.

Transfer yasağı bulunan ve geçen sezon takımdaki 3 tecrübeli oyuncusunu kaybeden Bursaspor, sezona tamamen genç oyuncular ile başlayacak. Bursaspor’u zorlu bir sezon beklerken rakiplerinin ne durumda olduğu merak ediliyor.

17e9e30b8160462a86cc3dd890514cea

Bursaspor’un rakipleri sezona nasıl hazırlanıyor?

1461 Trabzon FK:  Geçtiğimiz sezon TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alan 1461 Trabzon ligi 4. basamakta bitirerek play-off oynamaya hak kazanmıştı. 1. turda Vanspor’u eleyen Trabzon ekibi, 2. turda İskenderunspor’a elenerek 1. Lig’e çıkma şansını kaybetmişti. Bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek 1461 Trabzon, Trabzonspor’dan Hakan Yeşil ve Behlül Aydın’ı kiralık olarak kadrosuna kattı. Bunun yanında Ümit Kurt, Nizamettin Çalışkan gibi tecrübeli isimleri kadrosuna katan 1461 Trabzon 11 transfer yaparak kadrosunu güçlendirdi.

Adıyaman FK: Geçtiğimiz sezon 6 Şubat depremlerinin ardından ligden çekilen Adıyaman FK, bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta yer alacak. Sezona hazırlanırken 7 transfer yapan Adıyaman FK, aynı zamanda geçen sene kiralık olarak gönderdiği futbolcuların takıma dönmesiyle sezona hazırlanıyor.

Afyonspor: Geçen sezon da Bursaspor ile aynı grupta mücadele eden Afyonspor bu sezon da TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek. Geçen sezon ligi 10. sırada bitiren Afyonspor yeni sezon öncesi önemli transferler yaptı. Tecrübeli golcü Ergin Keleş’i kadrosuna katan Afyonspor toplam da 13 transfer yaptı. Geçen sezon takımın en önemli isimlerinden biri olan Olcay Şahan ile beraber 13 isimle de yollarını ayırdı.

Altınordu: Geçen sezon TFF 1. Lig’de mücadele eden Altınordu başarısız sonuçlarla beraber küme düştü. Bu sezon 2. Lig’de mücadele edecek olan Altınordu takımın kadrosunda büyük değişikliğe gitti. Arif Morkaya, Onur Toprak gibi isimleri kadrosuna katan Altınordu, yeni sezon öncesi takımının büyük çoğunluğunu altyapıdan oluşturacak. Recep Aydın, Emirhan Aydoğan gibi isimlerle birlikte takımın büyük çoğunluğuyla da yollarını ayırdı.

Beyoğlu Yeni Çarşı FK: Ligin yeni ekiplerinden Beyoğlu Yeni Çarşı geçtiğimiz sezon TFF 3. Lig’den yükselme başarısı göstermişti. Yeni sezona hazırlanırken transfer konusunda sessiz kalan İstanbul ekibi, kadrosuna sadece forvet oyuncusu Embiya Ayyıldız’ı kattı. 10 isimle de yollarını ayırdı.

WhatsApp Image 2023-08-10 at 15.27.51

Bucaspor 1928: Ligin iddialı ekiplerinden Bucaspor 1928, geçen yıl da oldukça başarılı bir sezon geçirmişti. Ligi lider Kocaelispor’un ardından 2. sırada bitiren Bucaspor, play-off finalinde Şanlıurfaspor’a kaybederek 1. Lig biletini kaptırmıştı. Yeni sezon öncesi kadrosunun büyük çoğunluğunu koruyan İzmir ekibi, Yasin Öztekin gibi tecrübeli 4 futbolcuyu transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Esenler Erokspor: Geçtiğimiz sezonda Bursaspor’la aynı grupta mücadele eden Esenler Erokspor ligi 3. sırada tamamlayarak play-off oynamaya hak kazanmıştı. Play-off’un 1. turunda Ankaraspor’u eleyen İstanbul ekibi, 2. turda 24 Erzincanspor’a elenerek 1. Lig hayallerini bu sezona bıraktı. Kadrosundan birçok oyuncuyla yollarını ayıran Esenler Erokspor, Süper Lig takımlarından Adana Demirspor forması giyen genç santrafor Ali Yavuz Kol’u kiralık olarak kadrosuna kattı

burak-aydin-1690907866

Karacabey Belediyespor: TFF 2. Lig’in bir diğer Bursa temsilcisi olan Karacabey Belediyespor bu sezon Bursaspor ile aynı grupta mücadele edecek. Geçen sezonu play-off potasının bir basamak altında bitiren Karacabey, bu sezon öncesi kadrosunda büyük değişikliğe gitti. 20 oyuncuyla yollarını ayıran Bursa ekibi, 16 futbolcuyu da transfer ederek kadrosuna kattı.

Nazilli Belediyespor: Geçtiğimiz sezonda Bursaspor ile aynı grupta mücadele eden Nazilli Belediyespor, aynı yeşil beyazlılar gibi son maçta kümede kalmıştı. Bursaspor gibi transfer tahtası kapalı olan Nazilli Belediyespor’da 9 oyuncuyla da yollar ayrıldı.

Vanspor: Geçen sezonu TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta geçiren Vanspor, ligi 5. sırada bitirerek play-off oynamaya hak kazanmıştı. Bu sezon Beyaz Grup’ta mücadele edecek Vanspor 14 ismi transfer ederek kadrosunu güçlendirdi. 11 isimle de yollarını ayıran Vanspor yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Yeni Mersin İdman Yurdu: TFF 2. Lig’in iddialı ekiplerinden olan Yeni Mersin İdman Yurdu geçtiğimiz sezon 3. Lig’i şampiyon olarak tamamlayarak 2. Lig’e çıkma başarısı gösterdi. 4 ismi transfer ederek kadrosunu güçlendiren Yeni Mersin İY, 9 isimle de yollarını ayırdı.

Editör: Stajyer1 Stajyer1