Akın Güler/ Mert Şafak

Bursaspor’un ilk futbolcularından biri olan Mesut Şen, Bursaspor tarihi için çok önemli bir isimdir. 3 sene önce aramızdan ayrılan Mesut Şen, Bursaspor formasıyla çıktığı 222 maçta 44 gol atarak kulübün efsane futbolcuları arasında yer alıyor.

bursaspor-1966-67-1

6 Aralık 1944 tarihinde Antalya’da dünyaya gelen Mesut Şen, Türk futbol tarihi için oldukça önemli bir isimdir. Bursaspor’da kaptanlık yapan Şen, futbol kariyerine Galatasaray’ın altyapısında başladı. Daha sonrasında Galatasaray’ın altyapısından, Bursa takımlarından Bursa Akınspor’a transfer oldu. Bursa Akınspor’la 1962-1963 sezonunda Bursa Futbol Ligi’nde şampiyonluk yaşayan Şen, o sezon ligde gol kralı oldu.

1963 tarihinde içlerinde Akınspor’un da bulunduğu şehrin 5 takımı birleşerek Bursaspor’u kurdu. Bursaspor’un ilk kadrosu bu 5 takımın oyuncularından oluşurken Mesut Şen’de bu kadroda yer aldı. Böylece Bursaspor’un ilk futbolcularından biri olurken o sezon Türkiye 2. Ligi’nde 15 maçta forma giydi. 2. sezonunda büyük bir sıçrama yaşayan Mesut Şen o sezon ligde 8 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. Bursaspor’un 1. Lige yükseldiği 1966-1967 sezonunda takımın en önemli oyuncularından biri olan Mesut Şen o sezon takımının 1. Lig’e yükselmesinde büyük katkı sağladı.

Bursaspor’la birlikte 1. Lig’de geçirdiği ilk sezonunda da başarılı bir sezon geçiren Mesut Şen o sezon ligde takımına 8 gollük katkı sağladı. Bursaspor’la geçirdiği 10 sezonun ardından Beşiktaş’a transfer olan Mesut Şen, Beşiktaş formasıyla Türkiye Kupası, Başbakanlık Kupası ve TSYD Kupası’nı kazandı.

Mesut Şen 1975 yılında futbolculuk kariyerine noktaladı.

Edh6ezlX0AEv4_w

Milli Takım kariyeri

Milli Takım kariyerine 1965 yılında U-21 takımıyla başlayan Mesut Şen, ardından A Milli Takıma kadar yükselerek ne kadar başarılı ve önemli bir futbolcu olduğunu gösteriyordu. Mesut Şen A Miili Takım formasını 8 kez giydi.

Mesut-Şen-Batalla

Antrenörlük kariyeri

Mesut Şen futbolu bıraktıktan sonra 1992 yılında Bursaspor altyapısında antrenörlük kariyerine başladı. Bursaspor altyapısını çalıştırdıkdan sonra 1994 yılında Gönenspor’un başına teknik direktör olarak geçti. Gönenspor’da kısa süren teknik direktörlük macerasından sonra kulüpten ayrıldı. 1997 yılında tekrardan Bursaspor’un altyapısında antrenörlük yapmaya başlayan Şen, 2010 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 2013 yılında ise Bursaspor’un pilot takımın Yeşil Bursa’da teknik direktörlük yapmaya başlayan Mesut Şen 2015 yılında kulüpten ayrıldı.

Timsahlar soğuk havada da devam ediyor Timsahlar soğuk havada da devam ediyor

Bursaspor’un efsanesi Mesut Şen bir süre tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybetti.

Editör: Stajyer1 Stajyer1