Koç:Bu burç Mars gezegeni tarafından yönetilir. Antik Yunan'da insanlar Mars gezegeninin kızıl rengi ile Ares'i özdeşleştirdiler. Ares tıpkı Koç burcu gibi son derece ateşli ve rekabetçi bir yapıya sahip. Ares savaş tanrısı; Zeus ve Hera'nın oğlu. Fakat ne yazık ki anne ve babasıyla arası pek iyi değil. En büyük özelliği kaotik ve dürtüsel davranışları ve karşı konulmaz agresifliği. Bu özelliklerin bir çoğuna Koç Burcu mensuplarında da rastlayabilirsiniz. Mutlu hissetmek için zihinsel uyarımlara ihtiyaç duyan doğal liderlerdir. Çok kalabalık bir çevreleri olmaz ama çevrelerindeki insanlar onları en yakın arkadaşaları olarak görür. Koç insanları pervasız olabilirler ama son derece sadık, cesur ve şefkatlidirler. Sevdikleri için kanlarının son damlasına kadar savaşabilirler ve hiçbir şeyden korkmazlar. Bu nedenle kafalarına koydukları her şeye ulaşabilirler.

 

Aldatmak bu burçlar için eğlence Aldatmak bu burçlar için eğlence

Boğa:Boğa burcu mitolojide kalbin ve yuvanın bakire tanrıçası Hestia ile özdeşleştirilir. Hestia ekmek pişirmek ve aile yemeklerinden sorumluydu. Kronos ve Rea'nın ilk çocuğudur bunun yanında Kurban Alevi Tanrıçası'dır ve görevi kurbanları tanrılara ulaştırmaktır. Hestia genelde elinde bir çiçek tutan örtülü bir kadın olarak tasvir edilir. Şefkatli, özverili, sabırlı, destekleyici ve sadık bir yapıya sahiptir. Tıpkı Isı ve Aile Tanrıçası gibi arkadaşlığın ve ne demek olduğunu iyi bilirler. Aile en büyük önceliğidir. Aile üyelerini ve arkadaşlarını korurlar. Aile saydıklarının öel günlerini kaçırmaz, partilerde organizatör olarak görev almakta üstlerine yoktur.

İkizler:Merkür tarafından yönetilen İkizler, Zodyak kuşağının üçüncü burcudur. Merkür, tanrıların elçisi olan kanatlı Hermes'ten başkası değildir. Hermes aynı zamanda sürülerin, iletişimin, dilin ve yazmanın tanrısıdır ve bu nedenle sosyal ve konuşkan İkizleri burcu ile ilişkilendirilir. Hermes, Zeus'un habercisi ve elçisidir. Aynı zamanda ölülerin de rehberidir. Ruhlara yer altı dünyasına giderken yol gösterir. İkizler de aynı Hermes gibi zeki, becerikli, çekici ve çok yönlüdür. Öte yandan iki yüzlü, eleştirel ve huzursuz olabilirler. Bilgi için sonsuz bir istek duyarlar bu nedenle zodyak kuşağının en yaratıcı burcu diyebiliriz ikizler için. Pratik zekaları sayesinde her şeyin çıkış yolunu kolayca bulabilirler.

Yengeç:Bu burç genelllikle en saygı duyulan ve en yaygın bilinen Tanrıça Artemis ile ilişkilendirilir. Artemis, Yengeç burcunun da yönetici gezegeni olan Ay Tanrıçası'dır. Aynı zamanda avcılık, vahşi yaşam, doğum ve bekaret tanrıçası olarak bilinir ve genç kızların da koruyucu tanrıçasıdır. Elinde ok ve yay tutan genç bir kız olarak tasvir edilir. Artemis bir bakireydi ve erkeklerden uzak durmak isterdi. Bu nedenle bir ormanın içinde yaşar ve sadece geceleri yürüyüşlere çıkardı. Artemis, çocuklarını ve evlerini seven, alçakgönüllü, utangaç ve duygusal bireyler olan yengeç burcu ile özdeşleştirilir. Yengeç burcu olanlar aynı zamanda sakin, anaç, şefkatli, adanmış, güçlü ve besleyici bir yapıya sahiptirler. Evlerine ve ailelerine karşı son derece koruyucu ve sadıktır. Sevdikleriyle uğraşanlara karşı ise hiç de şefkatli, sabırlı ve anaç olmayacaklardır.

Aslan:Aslan burcu şüphesiz tanrılar tanrısı Zeus ile ilişkilendirilir. Zeus tanrıların kralı, gökyüzü tanrısı, hava durumu, kader, krallık, yasa ve düzen ile ilgilenir. Kronos ve Rhea'nın en küçük oğludur ve gök tanrıçası Hera ile evlidir. Biraz çapkın olan Zeus'un çeşitli kadınlarla ilişkisi olmuştur. Genellikle atletik, vücudu kaslı, kara sakallı, zeytin yaprağı çelengi ve elinde şimşeği ile tasvir edilir. Zeus yüksek sesle gülmeyi seven kaygısız ve tahmin edilemez bir tanrıydı. Bilge, adil ve merhametli olarak bilinir. Fakat kolay kızdırılır. Bu özellikler aynı zamanda aslan burcuna sahip olan insanlar için de geçerlidir. Aslan burcu olanlar gururlu, ben merkezci ve biraz kibirli, ama aynı zamanda çok bilge, cömert ve aynı zamanda tanrıların kralı Zeus gibi adildir.

 

 

Başak:Başak, tarım tanrıçası demeter ile özdeşleştirilir. Demeter tahıl, ekmek ve tarım tanrıçasıdır. Astrolojide başak burcu tıpkı Mitolojideki demeter gibi genellikle tahıl taşıyan bir kadın olarak tasvir edilir. Demeter Kronos ve Rhea'nın kızıdır ve genellikle olgun bir kadın olarak tasvir edilir. Bir taç giyip, buğday kasnakları ve bir meşale taşıyan bir kadın olarak resmedilir. Demeter isminin tam karşlığı "Dünya Ana" dır. Bir anne figürü ve bekçi olarak görülür. Dünya'da yiyeceklerin büyümesinden sorumludur. Başak burcu insanları da Demeter gibi zeki, gözetici ve her şeye çare bulan bir yapıya sahiptirler. Öte yandan eleştirel, detaycı, vaaz verme meraklısı bir yapıya sahip olabilirler.

 

Terazi:Terazi; sevgi, haz, güzellik ve üreme tanrıçası olan Afrodit ile ilişkilendirilen Venüs gezegeni ile yönetilir. Kanatlı aşk tanrısı Eros'un eşliğinde güzel bir kadın olarak tasvir edilir. Bir çok tanrı Afrodit'in güzelliğinin bir tanrılar arası savaşa sebep olabileceğine inanıyorlardı. Bu nedenle Zeus Afrodit'i çirkin olan Demirciler Tanrısı Hephaestus ile evlendirdi. Fakat bu evliliğe rağmen Afrodit'in hem tanrı hem de insan pek çok aşığı vardı. Teraziler de Afrodit gibi, çekici, cana yakın, romantik, zarif, merhametli ve dürüsttür. Bu tanrıça aynı zamanda son derece kibirli oluşuyla da biliniyor ki bu Terazilerin de en kötü özellikleridir. Bu nedenle sevimli ve cana yakın olsalarda hayatlarında doğru kişiyi bulmakta zorlanabilirler.

 

7 / 12

 

Akrep:Bu burç Ölülerin Tanrısı ve yeraltı dünyasının kralı olarak bilinen Hades ile ilişkilendirilir. Akrep çok gizemli, güçlü, ayartıcı ve biraz yanlış anlaşılmış bir burçtur. Hades'te aynı Akrep gibi gizemli ve kötü olarak bilinir fakat bu da aslında büyük bir yanlış anlaşılmadır. Yer altı dünyasının kralı olduğu için onaq bu tip yakıştırmalar yapılır. Aslında son derece sadık ve bağlılık gösteren bir tanrıydı. Cenaze törenlerinden sorumludur ve ölülerin hakkını savunur. Tıpkı Hades gibi Akrep de tutkulu, güvenilir, ihtiraslı ve yardımseverdir. Fakat bunun yanında son derece korumacı, sehiplenmeci ve sevdiklerine zarar vermek isteyenlere karşı son derece merhametsiz olabilecek bir yapıdadır.

 

Yay:Dionysos ile ilişkilendirilir. Dionysos şarap, zevk, bitki örtüsü, festival ve delilik Tanrısıdır. Dionysos Zeus ve Semele prensesi Thebes'in oğludur. Genellikle ya kadınsı uzun saçlı genç bir adam ya da sakallı yaşlı bir adam olarak tasvir edilir. Aksesuarları arasında bir bardak, bir sarmaşık taç ve asma dallarıyla sarılı bir değnek olan thyrsos ile temsil edilir. Dionysos gibi Yaylar da hevesli, iyimser, dürüst, bilge, felsefi düşüncelere sahip, bir yapıya sahiptir öte yandan umursamaz, patavatsız, bireysel ve doyumrulamayan bir macera arzusuna sahip olabilirler. Yaylar Zodyak Kuşağının en komik ve eğlenceli burçları olabilirler. Bu nedenle genellikle çok fazla arkadaşları vardır. Bu insanlar risk almayı seven kaşifler de olsalar sadık ve tek eşli olabilirler. Buna rağmen genellikle "bekar" olarak bilinirler.

Oğlak:Bu burç ile Apollo'nun çok benzerliği vardır. Apollo müzik, şarkı, kehanet ve gençlerin korunması tanrısıydı. Zeus ve Leto'nun oğludur. Elinde dfne dallarından yapılmış bir çelenk, ok ve yay, bir kuzgun ve bir lir olan sakalsız ve yakışıklı bir genç olarak tasvir edilirdi. Oğlak amaçlarına ve hayallerine ulaşmak için çalışma arzusu hiç tükenmeyen, yetenekli ve kararlı bir burçtur. Oğlak burçları son derece popüler insanlardır ve aileleri ve arkadaşlarıyla vakit geçirmekten çok hoşlanırlar.

Kova:Mitolojinin asi karakteri Prometeus ile özdeşleştirilir. Prometeus insanlığın kilden kalıplanmasından sorulmlu olan ileri görüşlü ve akıllı bir Titandır. Tarıları kandırıp kurban etinin en iyi yerini insanların ziyafeti için sakladığı bunun yanında da tanrılardan ateşi çaldığı ileri sürülür. Bu suçun cezası olarak Prometeus bir dağa bağlandı ve Herakles onu bulup kurtarana kadar her gün bir kartal karaciğerini yedi. Tıpkı Prometeus gibi Kova da otoriteye karşı gelmek konusunda hiç tereddüt etmez. Prometeus tanrılardansa insanları daha çok seven bir yapıya sahipti. Tıpkı kova'nın da insan hakları için mücadele etmesiz ve isyankar bir tarafının olması gibi.

 

 

Balık:Balık burcu Olimposlu Tanrıların en güçlülerinden biri olan Poseidon ile özdeşleştirilir. Deniz, deprem, sel, kuraklık ve atların tanrısıdır Poseidon. Kronos ve Rhea'nın oğludur. Elinde üç başlı bir zıpkın tutan koyu sakallı bir adam olarak tasvir edilir. Denizin hükümdarı olan Poseidon tüm denizin ve suların koruyucusudur ama aynı zamanda bir bereket tanrısı olarak da adlandırılır. Doğası gereği karamsar ve dengesizdir. Tıpkı balıkların zaman zaman tutarsız ve karamsar olması gibi. Balık burcundan olanlar genellikle sezgileri güçlü, hassastırlar. Kalabalıklar onlara fazla gelebilir. Bu nedenle bazen huzur içinde tek başlarına oturmaya ihtiyaç duyarlar. Tıpkı hayalci balıklar gibi Poseidon'da tahmin edilemez bir tanrıdır ve eğer sinirlenirse yoluna çıkan her şeyi yok edebilecek bir güce sahiptir.