Bursaspor başkan aday adayları belli oldu Bursaspor başkan aday adayları belli oldu

Ulaş Girgin

NBA takımlarından Los Angeles Lakers’ın iki ayrı yıldızı aktif basketbol kariyerleri boyunca farklı çalışma prensiplerine sahipti. 2019 yılında bir helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden ve dünyadaki tüm basketbol camiasını hüzne boğan Kobe Bryant’ın sıkı çalışma etiğine profesyonel veya amatör olarak basketbol ile ilgilenen herkes tarafından büyük oranda saygı duyulmaktaydı. Bryant, takımdan önce spor salonuna gelip salonu en son terk eden basketbolcuydu.

"Antrenmanlarda sakin oynar ve maç günü geldiğinde her şeyimi verirdim"

NBA'in bir diğer yıldızı Shaquille O’neal ise kariyerinde bu noktaya pek sıkı çalışmadan geldiğini iddia ediyor. Eski basketbolcu geçtiğimiz günlerde kendisiyle yapılan röportajda antrenmanlarda neden çok sıkı çalışmadığı hakkında gelen soruları yanıtladı. O’Neal, “Antrenmanlarda çok çalışıyor muydum? Hayır. Size nedenini söyleyeyim, Rakip oyuncular benim yanımda küçük kalıyordu, NBA’de olmayı hak ettiklerini göstermeye çalışıyorlardı. Bu yüzden bana çok sert temaslarda bulunurlardı. Antrenmanda dayak yemeye hiç niyetim yoktu. Antrenmanlarda sakin oynar ve maç günü geldiğinde her şeyimi verirdim. Benim felsefem buydu. Binlerce seyircinin karşısına çıkıp 28 sayı atacağım ve maçı domine edeceğim, kritik basketler atmalıyım. Bunun için para alıyorum diye düşünürdüm” dedi.

"Benim kadar çalışsaydı şüphesiz tüm zamanların en iyisi olurdu"

Shaquille O’Neal çok sıkı çalışmamasına rağmen tüm zamanların en iyi oyuncularından biri olarak anılıyor. Yıllarca aynı takımda olduğu Kobe Bryant ise 2019 yılında O’neal’ın çalışma prensibi hakkında şu sözleri sarfetmişti, “Eğer o da benim kadar çalışsaydı şüphesiz tüm zamanların en iyisi olurdu. Daha önce görmediğim bir güce sahipti. O boyuttaki basketbolcular genelde o kar büyük ve uzun olmak istemez. Hiçbir şey umrunda değildi, acımasızdı, hırçın ve intikamcıydı. Keşke antrenmanlarda daha fazla vakit geçirseydi. Bunu yapmış olsa 4 değil 12 NBA şampiyonluğu olurdu”

gettyimages.71490907

Shaquille O’Neal kariyeri boyunca 4 NBA şampiyonluğu kazandı ve 3 kez NBA Finalleri MVP’si, bir kez de normal sezon MVP’si seçildi. 15 kez All Star seçilen yıldız oyuncu, 3 kez de All Satar MVP’si ödülüne layık görüldü. 8 kez NBA’de yılın en iyi beşine ve 2 kez de yılın en iyi beşi ikinci takımına seçildi. O’Neal’ın 34 numaralı forması Lakers tarafından, 32 numaralı forması ise Miami Heat tarafından emekli edildi.

ss-160413-kobe-bryant-mn-11

Kobe Bryant ise kariyeri boyunca 5 kez NBA şampiyonu oldu. 2 kez NBA finalleri MVP’si, 1 kez de NBA normal sezonu MVP’si oldu. 18 kez All Star olan oyuncu, 4 kez de All Star MVP’si ödülüne layık görüldü. 11 kez yılın en iyi beşine ve 2 kez de yılın en iyi beşi ikinci takımına seçildi.

Editör: Ulas Girgin