Kestane keyfiniz yeni yılda zehir olmasın Kestane keyfiniz yeni yılda zehir olmasın

24 Temmuz 2020'de ibadete açılan Ayasofya'nın bir kapısı daha kırıldı.  Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre; davaya konu olan olay bugün 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İstanbul Vakıflar Birinci Bölge Müdürlüğü ve Ayasofya Camii Sorumlu Müdürü Tuncay Ramazan, kameralarda inceleme yaptıklarını, kapıyı kıranın Atif Kasar olduğunu belirterek, Kasar hakkında kurum adına şikayetçi olduklarını belirtti.

Kapının kırıldığı gece Ayasofya Camii’nin güvenlik görevli olarak nöbet tutan Turgay Benek, mahkemede tanık olarak dinlendi. Benek,  “O gün çalışıyordum. Sabaha karşı devriye atarken kapının kırık olduğunu fark ettim. Kameradaki arkadaşlara durumu bildirdim. Sabah namazında 05.29’da sonra yasak kapıya geçip, kapıyı kırdı. Kırdıktan sonra yukarıya çıktı. Üst katlarda biraz gezindi. Köşede biraz yattı. Sabah 08.00’da çıkıp gitti.” açıklamasında bulundu.

İNSAN GÜCÜYLE KIRILACAK BİR KAPI DEĞİL

Kapıyı kırdığı öne sürülen Atif Kasar hakkında, “Kamu malına zarar verme, ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme” dava açıldı. Sanık Atif Kasar, “Kırmadım. Sadece ittirdim. Zincirler vardı. O kapı insan gücüyle kırılacak bir kapı değil” dedi. Hâkim, kırılan kapının bir kültür varlığı olup olmadığını ve maliyetin tespit edilmesi için bilirkişi araştırmasına karar verdi.

KAYNAK:ALINTI-HABER MERKEZİ

Editör: Gökçe Çalışcı