Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi: Bursaspor: 112 - Fenerbahçe: 116 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi: Bursaspor: 112 - Fenerbahçe: 116

Ulaş Girgin

Euroleague’de ikinci hafta maçları dün akşam başladı. Anadolu Efes’in Real Madrid’i konuk ettiği maç Real Madrid’in 23 sayılık üstünlüğü ile son bulurken ender görülebilecek bir istatistiki veriye ulaşıldı.

Maçta 24 dakika sahada kalan Anadolu Efes’in yıldız oyuncusu Shane Larkin 5 sayı, 2 ribaund ve 4 asist ile mücadele etti. Anadolu Efes, Shane Larkin’in oyunda olduğu sürede İspanyol ekibinden 47 sayı fark yerken, yine aynı mevkide oynayan Erkan Yılmaz’ın sahada kaldığı 23 dakikada 5 sayı fazla attı. Yılmaz, maçta sayı atamasa da 5 ribaund, 3 asist ve 3 top çalma ile savunma ve hücuma katkıda bulundu.

b4ec70fa-erkan-yılmaz-625x375

Geçen sezon Türk Telekom’da mücadele eden Erkan Yılmaz, Anadolu Efes ile ilk sezonunu geçiriyor ve Larkin’in yedeği konumunda. 26 yaşındaki basketbolcunun daha gidecek yolu olsa da potansiyeli ile adından söz ettirmeye başladı. Yılmaz geçen sezon Türk Telekom ile Basletbol Süper Ligi’nde çıktığı 30 maçta ortalama 23 dakika sahada kalırken 7,8 sayı, 5,5 ribaund ve 2,2 asist ile oynadı.     

Editör: Ulas Girgin