Görenler şaşırdı: Tavuk mu horoz mu Görenler şaşırdı: Tavuk mu horoz mu

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu önünde kurulan Kızılay Kan Bağış tırını dolaşan ve Kan bağışı hakkında bilgi edinen minik öğrenciler, Kızılay şarkısı söyledi. Kan bağışı yapan öğretmenlerinin ellerini tutarak onlara manevi destekte bulundu.
80. Yıl Cumhuriyet Ana Okulu öğrencilerinin Kan Bağışı tırını ziyaretlerinde kendilerine kan bağışı ve Kızılay faaliyetleri hakkın da bilgi veren Kızılay Kars ve Ardahan Koordinatörü Kan Kazanım Uzmanı Erhan Kirmik, “Bugün burada minik kardeşlerimize temelden Kızılay’ı anlatmak, Kızılay’ı tanıtmak ve hem de onları mutlu etmek ve onlara söz verdiğimiz Kızılay kan alma aracımızı getirdik” dedi.
Kirmik, “Hem kan bağış kampanyamız ile hastanelerimizde yatan ve kan ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardımcı olmak, hem de miniklerimizi kan alma aracımızda gezdirerek onlara gösterdik, aldığımız kanlarla da hastalarımıza bir nebze de olsa umut olmak için buradayız” diye konuştu.
80. Yıl Cumhuriyet Ana Okulu Müdürü Bünyamin Ekerik, “Kızılay’ımızın okulumuz ile birlikte yapmış olduğumuz farkındalık etkinliği bu, buradaki öncelikli amacımız kan bağışı ile hastalarımıza umut olmak. Çocuklarımızın Kızılay konusunda bilinçlendirilmesi ile birlikte güzel bir etkinlik olsun istedik. Sağ olsun Kızılay’ımız da bizlere bu etkinlikte destek oldular. Bizler de 80. Yıl Cumhuriyet Ana Okulu öğretmenleri, çocuklarımızın aileleri ve çalışanlarımız ile birlikte kan bağışında bulunarak destek olduk” diye konuştu.
Öte yandan Kızılay kan aracını dolaşan çocuklar ise Kızılay şarkısını söylediler. Vatandaşlara kan bağışında bulunun çağrısı yaptılar.

Kaynak: İHA

Editör: Stajyer1 Stajyer1